vmbo-groen & meer...

Natuurlijk staat leren in een groene omgeving centraal. Maar het vmbo-groen is meer: herkenbare vakken, keuzevrijheid, lessen op individueel niveau en betrokken docenten. Leren in de praktijk en leren door doen zijn belangrijke aspecten: op deze manier kunnen leerlingen doorstromen naar alle mbo-opleidingen!

VMBO

Veelzijdig onderwijs in een vertrouwde omgeving met planten en dieren. Dat is het vmbo-groen van De Groene Welle. Door het brede aanbod van vakken kan uw kind gemakkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo. Een leerling die kiest voor ons vmbo-onderwijs, heeft binding met de groene omgeving én wil zich breed oriënteren op de beroepenmarkt. Praktisch en theoretisch ingestelde leerlingen voelen zich bij ons thuis en kunnen een diploma halen voor één van de vier leerwegen.

Uw kind krijgt de mogelijkheid om huiswerk op school te maken en leert door middel van inspirerende praktijkopdrachten op zijn eigen niveau. Kortom: met ons vmbo onderwijs werkt uw kind aan een groene, brede toekomst.

Groen onderwijs

Vmbo bereidt je voor op later. Niet voor niets betekent vmbo: voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Het vmbo-groen van De Groene Welle is één van de sectoren binnen het vmbo. Andere richtingen zijn techniek, zorg & welzijn en economie. Een vmbo-groen opleiding duurt vier jaar en met een diploma kun je doorstromen naar al het mbo of naar het havo. Het ligt er maar net aan welke vakken je bij ons volgt en in welke leerweg je examen doet.

Binnen onze opleidingen hebben we veel aandacht voor de groene omgeving om ons heen. We werken met planten en dieren, maar kijken ook hoe we kunnen werken aan een prettige, sociale en gezonde leefomgeving. Daarom besteden we aandacht aan sociale vaardigheden en krijg je vakken als kunst, muziek en sport. Met een vmbo-groen opleiding kun je alle kanten op!