Info-avond Groene Lyceum

Kennis maken met het Groene Lyceum in Zwolle? Het kan op maandag 13 november 2017 van 19.30 tot 21.00 uur. Ouders en verzorgers van achtstegroepers van basisschoolleerlingen kunnen zich dan persoonlijk laten informeren over dit uitdagende onderwijstraject voor slimme doeners. Tijdens de infoavond wordt ingegaan op onder meer het onderwijs, de manier van lesgeven en de begeleiding van leerlingen. Ook het unieke karakter van het Groene Lyceum komt aan bod.

Tijdens de avond zijn ook leerlingen van harte welkom. Zo kunnen zij direct zelf het onderwijs bij het Groene Lyceum ervaren en sfeer proeven op de school. Het Groene Lyceum is de plek voor leerlingen die makkelijk leren en goede scores op toetsen halen, houden van leren in de praktijk en feeling hebben met de groene omgeving. In een ondernemend traject gaan theorie én praktijk hand in hand. Na afloop hebben de leerlingen een volwaardig vmbo-diploma (GL/TL) en een mbo-diploma op niveau 4. Hiermee hebben ze een prima startbewijs voor het hbo in handen. Afgelopen schooljaar startten een kleine 20 leerlingen met het Groene Lyceum.

De opleiding wordt aangeboden op de locatie van de Groene Welle in Zwolle. Leerlingen van het Groene Lyceum maken gebruik van alle faciliteiten die deze locatie biedt. Denk aan praktijklokalen en het gebruik van de buitenruimte. Op de locatie in Zwolle is ook het mbo aanwezig; leerlingen hoeven zo niet van locatie te wisselen. Leerlingen van het Groene Lyceum vormen een eigen groep met een eigen docentengroep.