Open dag groene vo

Nieuwsgierig wat je na de basisschool op het groene vo kunt doen? Kom woensdag 31 januari naar de Groene Welle in Zwolle en laat je informeren over alle mogelijkheden van het vmbo groen en het Groene Lyceum. Je maakt in een informele setting kennis met docenten, vakken, studenten en de school. En in speciale voorlichtingsrondes vertellen we alles wat je wilt weten! De Open dag vo-groen is van 15.00 – 20.00 uur.

Het Groene Lyceum is de plek voor leerlingen die makkelijk leren en goede scores op toetsen halen, houden van leren in de praktijk en feeling hebben met de groene omgeving. In een ondernemend traject gaan theorie én praktijk hand in hand. Na afloop hebben de leerlingen een volwaardig vmbo-diploma (GL/TL) en een mbo-diploma op niveau 4. Hiermee hebben ze een prima startbewijs voor het hbo in handen. Afgelopen schooljaar startten ruim 20 leerlingen met het Groene Lyceum.

De opleiding wordt aangeboden op de locatie van de Groene Welle in Zwolle. Leerlingen van het Groene Lyceum maken gebruik van alle faciliteiten die deze locatie biedt. Denk aan praktijklokalen en het gebruik van de buitenruimte. Op de locatie in Zwolle is ook het mbo aanwezig; leerlingen hoeven zo niet van locatie te wisselen. Leerlingen van het Groene Lyceum vormen een eigen groep met een eigen docentengroep.

Leerlingen die kiezen voor het vmbo-groen krijgen in vier jaar een goede basis voor een vervolgopleiding in het (groene) mbo. Bij het vmbo-groen leren leerlingen in een groene omgeving. Hierbij gaat het niet alleen om het leren van kennis, maar ook om het leren kennis toe te passen. Leren gaat beter door doen. Bijvoorbeeld door zelf een tuintje aan te leggen of een telefoongesprek in het Engels te voeren. Natuurlijk is de ontwikkeling van sociale en praktische vaardigheden onmisbaar. Dit gebeurt tijdens (maatschappelijke) stages, praktijklessen, projectweken en trainingen. Wij bieden leerlingen herkenbare vakken, zoals Nederlands, wiskunde, aardrijkskunde/geschiedenis en techniek.

Uiteraard krijgen leerlingen ook groene vakken als ontwerp & creatie, leefomgeving & recreatie of dier & verzorging. Door het brede aanbod van vakken kan een leerling gemakkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo. Bovendien kan hij een diploma halen in alle leerwegen, ook de theoretische leerweg!

Nieuwsgierig naar beelden uit ons onderwijs? Download de brochure of volg ons op Facebook.