Uitblinkersgala mbo

Op 23 november vindt in Apeldoorn de landelijke finale van de verkiezing tot MBO Ambassadeur plaats. Onze Ambassadeur Hester de Leeuw  is hierbij ook aanwezig en vertelt dan graag wat ze van haar opleidingen en het mbo vindt. Nieuwsgierig naar de campagne? Kijk op www.ditismbo.nl/ambassadeurs/2017/hester-de-leeuw.

Hester werd voor de zomer al genomineerd voor de titel Ambassadeur mbo Groene Welle. Ze won namelijk de interne verkiezing voor beste leerling 2017/2018. Met name vanwege haar goede cijfers, positieve inzet en haar hulp aan anderen. De Leeuw komt oorspronkelijk niet uit de veehouderijbranche en heeft al een carrière in de ouderenzorg achter de rug. Dat ze nu weer in de schoolbanken zit, bevalt prima. Volgens haar praktijkbegeleider heeft ze zich de materie snel eigen gemaakt en durft ze er ook haar eigen draai aan te geven. De Leeuw draait op dit moment mee in een maatschap en doet zo goede praktijkervaring op.

Tijdens de finale bepaalt de jury wie uiteindelijk de landelijke MBO Ambassadeur 2017 wordt. Voorafgaand aan het gala heeft de top tien, die bekend is na het sluiten van de stemmen, nog een speeddate met een jury om zich te plaatsen voor de top 3. Deze top 3 wordt bekend gemaakt tijdens het gala samen met de wildcard. Zo ontstaat er uiteindelijk een top vier die een korte presentatie van zichzelf geven op het podium.