Voorlichtingsavond hippisch mbo

Dinsdagavond 16 januari 2018 organiseert de Groene Welle uit Zwolle een informatieavond over de mbo-opleidingen Paardenhouderij, Paardensport en Hoefsmid. Tijdens deze avond kunnen de geïnteresseerden terecht op de praktijklocatie Ruitersportcentrum Zwolle. Docenten en studenten vertellen over de mogelijkheden van de hippische opleidingen. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

Groene Welle biedt al jaren hippische mbo-opleidingen. Op dit moment volgen meer dan 100 studenten deze opleidingen in Zwolle. Leren in de praktijk staat centraal, de meeste ervaring wordt dan ook opgedaan in stages en prikkelende opdrachten. De hippische opleidingen werken daarom nauw samen met verschillende gerenommeerde hippische bedrijven en organisaties door het hele land. De lessen worden gegeven door enthousiaste docenten of externe specialisten.

In de hippische opleidingen verdiep je je in de paarden, je specialiteit hangt af van je studiekeuze. Zo leer je bijvoorbeeld paarden beoordelen op exterieur en beweging, verbreed je je kennis op het gebied van voeding, huisvesting, ziektes en hoefbeslag of werk je aan je rijvaardigheden. Als je klaar bent met de opleiding kan je aan het werk als medewerker op een hippisch bedrijf of als eigen ondernemer van bijvoorbeeld een manege of hoefsmederij.

Geïnteresseerden kunnen bij de Groene Welle terecht voor de opleidingen Paardenhouderij (niveau 3 en 4), Paardensport (niveau 4) en Hoefsmid (niveau 3). Alle opleidingen kunnen in de BOL en BBL variant worden gevolgd. In een BOL-opleiding gaat de student vier dagen per week naar school (waaronder praktijklessen) en loopt hij één dag stage. In de BBL-opleiding werkt de student drie á vier dagen en gaat hij één á twee dagen naar school.

De informatieavond op dinsdag 16 januari 2018 begint om 19.30 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de praktijklocatie van de Groene Welle bij Ruitersportcentrum Zwolle aan de Hollenwandsweg 15c in Zwolle (8014 BE).