Bloemen voor de koning

Gepubliceerd: 19-09-2017

Esther Weijenberg, studente Bloem & Styling, gaat in oktober naar het WK Skills in Abu Dhabi. In de aanloop naar dit grote evenement loopt ze mee met verschillende vakmensen. In het kader van Prinsjesdag heeft ze een bezoek gebracht aan de bloemist die de Ridderzaal aankleedt. Ze werd hierbij gevolgd door de vlogger Steven Vegter. Een leuk resultaat van een inspirerende dag!

Esther is een van de deelnemers van het Nederlandse team van World Skills. Samen met 27 andere mbo-studenten vertegenwoordigt ze ons land bij het WK voor beroepen in Abu Dhabi. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en het doel is helder: goud scoren in de categorie ‘bloembinden’.

Grootste beroepenevent ter wereld
WorldSkills, het ‘WK voor beroepen’ vindt plaats van 14 t/m 19 oktober in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Ruim 1.300 deelnemers uit de 77 bij WorldSkills aangesloten landen/regio’s strijden bij WorldSkills in 51 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland doet met 28 deelnemers mee in 25 vakrichtingen (beroepen). Esther vertegenwoordigt de categorie ‘bloembinden’. Tijdens de vier wedstrijddagen worden in Abu Dhabi ruim 160.000 bezoekers verwacht. Dat maakt WorldSkills tot het grootste internationale beroepenevenement ter wereld. Nederland is aangesloten sinds 1962. Het is de eerste keer dat het evenement in het Midden Oosten wordt georganiseerd.