campagne bus d66 bezoekt Zwolle

D66 bus bezoekt de Groene Welle

Gepubliceerd: 13-03-2018

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen bezoekt de campagne bus van D66 op 16 maart voor de tweede maal Zwolle. Deze keer reist het gezelschap naar onderwijsinstelling Groene Welle in Zwolle. Verschillende D66 Tweede Kamerleden en vrijwilligers komen naar Zwolle om van 10.30 tot 11.30 uur samen met de Zwolse D66 afdeling deze Zwolse onderwijsinstelling te bezoeken. Het bezoek staat in het teken van onderwijs, natuur, duurzaamheid en het Nederlands Kampioenschap Skills.

Goed onderwijs is belangrijk en D66 onderstreept met dit bezoek het belang van diverse onderwijsmogelijkheden in Zwolle, zoals het groene onderwijs van Groene Welle. Het is belangrijk dat met kwalitatief goed voortgezet- en mbo-onderwijs leerlingen en studenten worden opgeleid tot zelfbewuste, innovatieve en maatschappelijk betrokken individuen. De Groene Welle doet dit in een veilige, vertrouwde omgeving en levert zo ondernemende vakmensen op. “D66 laat dit graag vol trots zien aan haar gasten op 16 maart”, aldus Jan Brink, lijsttrekker van D66 Zwolle.

Het bezoek kent een vol programma, want na een korte presentatie over de Groene Welle vindt er een interactieve rondleiding plaats die bestaat uit een drie onderdelen. Allereerst zal worden stil gestaan bij het NK Skills, de beroepenwedstrijd voor mbo’ers. De Groene Welle is dit jaar een van de gastlocaties en op de locatie in Zwolle vinden de wedstrijden van de opleidingen Dierverzorging en Dierenartsassistent paraveterinair plaats.

Er zal ook een bezoek worden gebracht aan het project ‘Ecoschools’, dat als doel heeft de school en de schoolomgeving duurzamer en leefbaarder maken. Er zijn al acties uitgevoerd met sensorkranen, afvalscheiding en LED-verlichting. Tot slot bezoekt D66 het sportvisserijlokaal en de teeltruimte, waarbij mbo studenten duurzaamheidsprojecten uitvoeren voor het bedrijfsleven. Onder andere een project met biologisch afbreekbaar touw voor de teelt zal worden toegelicht.

Groene Welle werkt mee aan het bezoek om politici te laten zien hoe goed het groen onderwijs is en welke samenwerkingen er met het bedrijfsleven liggen.

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.