Felicitaties voor studente Bloem & Styling

Gepubliceerd: 05-10-2017

Nog 5 nachtjes slapen en dan is het zover! Esther Weijenberg gaat Nederland vertegenwoordigen voor de vakrichting bloem en styling #worldskills. Vol energie en enthousiasme zien wij haar voorbereiden #thepowerofskills. Zet ‘m op Esther!

Esther Weijenberg, studente Bloem & Styling van de Groene Welle uit Zwolle, vertegenwoordigt samen met 27 andere mbo-studenten ons land bij het WK voor beroepen in Abu Dhabi. De zijn in volle gang en het doel is helder: goud scoren in de categorie ‘bloembinden’. ‘Het is een hele mooie ervaring’, aldus de enthousiaste studente, die tijdens de wedstrijd anderen wil inspireren en laten zien hoe geweldig bloemschikken is.

WorldSkills, het ‘WK voor beroepen’ vindt plaats van 14 t/m 19 oktober in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Ruim 1.300 deelnemers uit de 77 bij WorldSkills aangesloten landen/regio’s strijden bij WorldSkills in 51 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland doet met 28 deelnemers mee in 25 vakrichtingen (beroepen). Esther vertegenwoordigt de categorie ‘bloembinden’. Tijdens de vier wedstrijddagen worden in Abu Dhabi ruim 160.000 bezoekers verwacht. Dat maakt WorldSkills tot het grootste internationale beroepenevenement ter wereld. Nederland is aangesloten sinds 1962. Het is de eerste keer dat het evenement in het Midden Oosten wordt georganiseerd.