Hardenberg

Groene mbo in Hardenberg opent deuren

Gepubliceerd: 27-11-2017

Op donderdag 30 november organiseert de Groene Welle in Hardenberg een extra voorlichtingsavond over haar groene mbo-opleidingen. Tijdens Studiekeuze mbo Hardenberg kunnen bezoekers algemene informatie over de school krijgen en kennis maken met alle groene mbo-opleidingen van deze vestiging. De avond is bedoeld voor iedereen die staat voor een keuze voor een vervolgopleiding.

De Groene Welle biedt verschillende, uitdagende opleidingen aan. Denk aan Dierenartsassistent paraveterinair, Tuin & Landschap en Veehouderij. Alle opleidingen bereiden goed voor op een toekomstige baan en vanaf het eerst jaar is er al volop aandacht voor de praktijk. Tijdens de voorlichtingsavond wordt er informatie gegeven over zowel de BOL- als de BBL-opleidingen. In een BBL-opleiding werken studenten vier dagen in de week bij een bedrijf in de groene sector en gaan ze één dag in de week naar de schoolbanken voor theorie, praktijk en overleg.

Goede werkgelegenheid
Met een diploma mbo-groen op zak hebben studenten veel mogelijkheden. De groene sector biedt namelijk verschillende banen, op diverse niveaus en in diverse branches. Er zijn in de regio Hardenberg veel werkgevers in de agro en food business en met de toenemende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid worden er veel nieuwe banen gecreëerd.

Aandacht voor vakmanschap
Studenten die kiezen voor het groene mbo-onderwijs in Hardenberg kiezen voor persoonlijk contact, goede faciliteiten, veel praktijk en aandacht voor vakmanschap. De Groene Welle is een kleinschalige school, waar veel lesstof digitaal wordt aangeboden en waar iedereen elkaar kent. Zo werken we optimaal aan de toekomst van onze studenten; dé toekomstige vakmensen met een gezonde en groene kijk op het leven.

Bezoekers kunnen tijdens de avond ook kennis maken met de opleidingen van het Alfa College. Beide onderwijsinstellingen werken namelijk samen en laten op deze manier zien welke mogelijkheden het mbo in Hardenberg biedt. De avond start om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.