Groene Welle decor van Skills 2018

Groene Welle gastlocatie voor Skills the Finals 2018!

Gepubliceerd: 18-01-2018

Van 15 t/m 17 maart strijden honderden leerlingen tijdens de nationale finale van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo), om de titel ‘Beste vakman/vakvrouw van 2018’. Al een aantal jaar doen studenten van de Groene Welle mee aan deze wedstrijd. Dit jaar is de Groene Welle één van de gastlocaties waar de nationale finales worden georganiseerd.

Tot en met februari worden er door het hele land kwalificatiewedstrijden georganiseerd. Van 15 t/m 17 maart is het echter de provincie Overijssel die het teken staat van de Nationale Kampioenschappen. Gedurende drie dagen worden er op zes locaties zo’n 70 verschillende vakwedstrijden georganiseerd, voor de bijna 1000 finalisten van 57 mbo-scholen en 150 vmbo-scholen uit heel Nederland. De Groene Welle is één van deze locaties en verzorgt de vakwedstrijden dierverzorging, melkveehouderij, paardenhouderij en paraveterinair. Samen met het ROC van Twente en het Deltion College is onze locatie in Zwolle het podium voor deze wedstrijden.

Van voorronde naar nationale finale

Skills Heroes (mbo) en Skills Talents (vmbo) zijn vakwedstrijden voor alle studenten in Nederland. Van veel vakgebieden wordt op verschillende niveaus en voor verschillende leerjaren, een vakwedstrijd georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd krijgen studenten de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Na de voorrondes op hun eigen school, gaan de winnaars door naar de kwalificatiewedstrijden. De winnaars gaan uiteindelijk door naar de nationale finale in maart. Hier wordt per vakgebied bepaald wie zich nationaal kampioen mag noemen.

Wedstrijden op de Groene Welle

Op een enkele uitzondering na, worden de wedstrijden in Zwolle en Hengelo georganiseerd. In Hengelo worden de wedstrijden georganiseerd in de Gieterij. In Zwolle worden de wedstrijden verdeeld over drie locaties: IJsselhallen, het Deltion College en de Groene Welle. Op de Groene Welle worden er twee vakwedstrijden gehouden, namelijk: dierverzorging en paraveterinair. De finales: melkveehouderij en paardenhouderij- en sport vinden op externe locaties (in de buurt van de Groene Welle) plaats.  

Het schema met alle wedstrijden, locaties en tijden volgt nog.

Loopbaanoriëntatie voor leerlingen basis- en voortgezet onderwijs

Naast de vakwedstrijden is er voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs, een speciaal loopbaanoriëntatie- programma (LOB) beschikbaar. Leerlingen kunnen in dit programma deelnemen aan allerlei doe-activiteiten en voorlichtingen volgen over diverse beroepen. Op deze manier maken zij alvast kennis met het opleidingsaanbod en het beroepenveld. In het kader van LOB staat er dan ook op 15 t/m 17 maart, een stand van de Groene Welle in de IJsselhallen. Bij deze stand kunnen bezoekers deelnemen aan leuke activiteiten, kennismaken met onze opleidingen, in gesprek gaan met studenten en docenten en meer informatie ontvangen over onze school.

Skills the Finals

Skills The Finals is hét hoogtepunt van Skills Talents en Skills Heroes, de vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands voor vmbo’ers en mbo’ers. Tijdens Skills The Finals van vorig jaar in de RAI van Amsterdam streden 345 vmbo-winnaars van de provinciale kampioenschappen en 400 mbo-winnaars van de kwalificatiewedstrijden tegen elkaar om nationaal kampioen te worden in hun vakgebied. Het evenement Skills The Finals is een initiatief van WorldSkills Netherlands en wordt mede-georganiseerd door verschillende onderwijsinstellingen, gemeenten en het bedrijfsleven.

De Groene Welle doet al een aantal jaren mee met de Skills wedstrijden. Esther Weijenberg, onze studente Bloem & Styling, won vorig jaar in de categorie Bloembinden en vloog in oktober naar Abu Dhabi voor het WK Skills. Hier behaalde ze een prachtige zesde plek.

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.