Groene Welle decor van Skills 2018

Groene Welle een van de locaties van Skills the Finals 2018

Gepubliceerd: 26-07-2017

Skills the Finals, de nationale finales van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo), worden in 2018 georganiseerd in de provincie Overijssel. Van 15 t/m 17 maart 2018 zullen honderden scholieren de onderlinge strijd aangaan in verschillende vakwedstrijden. De vakwedstrijden voor de groene opleidingen zullen mede worden georganiseerd door de Groene Welle. Samen met het ROC van Twente en het Deltion College is de locatie Zwolle het poduim voor deze wedstrijden.

Op een enkele uitzondering na zullen de wedstrijden plaats vinden in Zwolle en in Hengelo. In Hengelo worden de wedstrijden georganiseerd in de Gieterij. In Zwolle worden de wedstrijden verdeeld over drie locaties: IJsselhallen, het Deltion College en Groene Welle.

Voor Skills Talents (vmbo) zijn de groene vakwedstrijden gericht op Bloemschikken en Tuinaanleg. Voor Skills Heroes zullen er de volgende groene vakwedstrijden worden georganiseerd: Bloemschikken, Tuinaanleg, Melkveehouderij, Paraveterinair, Dierverzorging en Paardenhouderij en -sport. De laatste drie vakwedstrijden zijn nieuw. De Groene Welle zal de opdrachten voor de schoolwedstrijden, de kwalificatiewedstrijden en de finalewedstijden voor paardenhouderij en -sport ontwikkelen. Als een generale repetitie voor de finals, zullen medewerkers en studenten van Groene Welle ook de kwalificatiewedstrijden paardenhouderij en -sport organiseren en uitvoeren.

Skills The Finals is hét hoogtepunt van Skills Talents en Skills Heroes, de vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands voor vmbo’ers en mbo’ers. Tijdens Skills The Finals van vorig jaar in de RAI van Amsterdam streden 345 vmbo-winnaars van de provinciale kampioenschappen en 400 mbo-winnaars van de kwalificatiewedstrijden tegen elkaar om nationaal kampioen te worden in hun vakgebied. Daarnaast vonden er vier internationale wedstrijden van Skills Plus plaats. Met zes deelnemende landen was dit de eerste internationale vakwedstrijd voor mensen met een arbeidsbeperking. Het evenenement Skills The Finals is een initiatief van WorldSkills Netherlands en wordt mede-georganiseerd door verschillende onderwijsinstellingen, gemeenten en het bedrijfsleven.Studente Bloem & Styling naar WK

De Groene Welle doet al een aantal jaren mee met de Skills wedstrijden. Onze studente Bloem & Styling, Esther Weijenberg, won vorig jaar in de categorie Bloembinden en vertrekt in oktober naar Abu Dhabi voor het WK Skills.