Uitreiking erkenning branche GGI

Groene Welle Zwolle vierde cumelaAcademie

Gepubliceerd: 20-02-2018

De mbo-opleiding Groen, Grond en Infra (GGI) van Groene Welle uit Zwolle heeft gisteren het predicaat cumelaAcademie verkregen. Dit predicaat laat zien dat het onderwijs van deze studenten precies aansluit bij de praktijk van het huidige cumelabedrijf.

Groene Welle is de vierde opleiding in Nederland die het predicaat heeft gekregen. Dit betekent dat de school haar opleiding zo heeft ingericht dat cumelaondernemers en CUMELA Nederland (de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra) er van overtuigd zijn dat ze studenten aflevert op de arbeidsmarkt, die thuis horen op het moderne cumelabedrijf.

Om het predicaat te verkrijgen moet de school aan een aantal door CUMELA Nederland bepaalde voorwaarden voldoen, zoals: onderwijs afstemmen met de praktijkbedrijven, minimaal twee stagebezoeken per schooljaar per student, leerbedrijven inzage verschaffen in de resultaten van de studenten en een adviesraad oprichten.

CUMELA Nederland
Michiel Pouwels, directeur belangenbehartiging CUMELA Nederland, onderstreepte tijdens de uitreiking van het predicaat dat een gedegen opleiding erg belangrijk is: ‘Het is belangrijk dat er voldoende studenten starten met een opleiding Groen, Grond en Infra. Er is veel vraag in de cumelasector naar goed opgeleid personeel. De baanzekerheid in de sector is zeer groot en biedt goede carrièremogelijkheden. Studenten moeten na hun opleiding klaar zijn om in de praktijk aan het werk te gaan. Groene Welle laat met het behalen van het predicaat cumelaAcademie zien dat zij haar opleiding goed heeft vormgegeven en deze studenten kan leveren.’

Adviesraad
De adviesraad van de Groene Welle bestaat uit zeven cumelaondernemers. Zij hebben samen met Groene Welle en CUMELA Nederland de opleiding verbetert, zodat het predicaat cumelaAcademie gevoerd kan worden. Eimert Fikse, directeur onderwijs Groene Welle: ‘We zijn trots dat we nu een cumelaAcademie zijn, maar het begint nu pas! We gaan samen met de adviesraad de opleiding Groen, Grond en Infra verder verbeteren.’

Op de foto van links naar rechts: Erik van Gijtenbeek (teamleider opleiding Groen, Grond en Infra Groene Welle), Eimert Fikse (directeur onderwijs Groene Welle), Michiel Pouwels (directeur belangenbehartiging CUMELA Nederland), Jan Nico Reimink (eigenaar Reimink den Ham) en Dick Klop (adviseur scholing CUMELA Nederland).

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.