Leerlingen uit Europa bezoeken de Groene Welle

Gepubliceerd: 10-04-2018

Samen werken ze aan integratie en respect voor andere culturen

Komende week bezoeken circa twintig leerlingen uit Griekenland, Italië en Litouwen de Groene Welle in Zwolle. Samen met twintig derdejaars leerlingen vmbo werken ze in dit Europese uitwisselingsproject aan verschillende activiteiten rondom integratie en respect voor andere culturen. Een van de activiteiten is het deelname aan het project MEETEN, waarin ze op zoek gaan naar de leukste manieren om jongeren uit verschillende culturen en landen met elkaar in contact te brengen.

Het project MEETEN is oorspronkelijk een initiatief van Nina Borst, loopbaanadviseur en HR-manager in Zwolle. Zij startte het project om via gezellige etentjes mensen, die bijvoorbeeld nieuw zijn in een stad of die moeite hebben met het leggen van sociale contacten, kennis met elkaar te laten maken. In het uitwisselingsproject richten de leerlingen zich op de vraag of het ‘mee eten’ en ‘to meet’ ook werkt voor jongeren en welke verschillen er zijn tussen landen en culturen. De ideeën en resultaten presenteren de leerlingen aan elkaar tijdens een gezellige bijeenkomst op de Groene Welle. Nina Borst is aanwezig om de ideeën van de leerlingen aan te horen en mee te nemen in haar project.

Tijdens het bezoek aan Zwolle staan er nog veel meer leuke en leerzame activiteiten en projecten op het programma. Zo bezoeken de leerlingen de Voedselbank en het Zonnehuis in Zwolle, krijgen ze een rondleiding op de Groene Welle en gaan ze in gesprek met wethouder Jan Brink. Alle activiteiten die deze week plaatsvinden, sluiten aan op het thema ‘Integratie en respect voor andere culturen’.

Het is voor de vierde keer dat de scholen uit Griekenland, Italië, Litouwen en Nederland elkaar treffen. Dit jaar zijn er ook tegenbezoeken geweest aan Griekenland, Italië en Litouwen. De uitwisseling vindt plaats in het kader van het Europese Erasmus+ uitwisselingsproject Include. De Groene Welle doet mee omdat ze het belangrijk vindt om haar leerlingen kennis te laten maken met andere Europese landen en culturen.

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.