MaïsChallenge in volle gang!

Gepubliceerd: 12-04-2018

De tweedejaarsstudenten Loonwerk van de Groene Welle Hardenberg zijn inmiddels volop aan de slag met de MaïsChallenge. Na de aftrap vorige week, zijn de studenten gisteren op bezoek geweest bij de opdrachtgever die de maïs gaat afnemen. Kortom: de challenge is begonnen!

Tijdens het bezoek aan de opdrachtgever werd samen met de adviseur het grondmonster besproken en vervolgens werd er een maïsras gekozen. De studenten kozen voor het ras LG31.218 en hebben een bijbehorend bemestingsplan opgesteld.

Ook werd de bodem beoordeeld. Dit deden de studenten door profielkuilen te maken. Hierbij viel de hoge aanwezigheid van organische stof en bodemleven op. Er was echter ook een storende laag te vinden. Maar daar weten de studenten een oplossing voor: in het najaar gaan ze deze laag doorbreken met woelpoot.

Student Patrick Lennips: “Deze week bewerken we het maïsland met een messeneg. Dit doen we om de groenbemester en de gestrooide vaste mest onder te werken. Volgende week gaan we de drijfmest injecteren”. 

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.