Groene Lyceum lanceert ideeen

Mooie initiatieven voor duurzamere schoolomgeving

Gepubliceerd: 16-10-2017

Vorige week, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, hebben leerlingen van het Groene Lyceum in Zwolle een aantal mooie initiatieven gelanceerd om de school nog duurzamer te maken. Met presentaties in verschillende kraampjes hebben ze laten zien dat ook jongeren zich in willen zetten voor een schonere, groenere en duurzamere schoolomgeving. De initiatieven varieerden van beter afval scheiden tot het hergebruik van de witte koffiebekers tot voedingsbodem voor het kweken van paddenstoelen.

Onder de noemer Eco-schools hebben de leerlingen van het Groene Lyceum de afgelopen weken in verschillende lessen gewerkt aan de verschillende initiatieven. De enthousiaste groep heeft dit jaar samen met een aantal medewerkers een voortrekkersrol op het onderwerp. Elk schooljaar start een nieuwe groep. De afgelopen jaren hebben andere groepen leerlingen al diverse projecten uitgewerkt, zoals plaatsen van sensorkranen in het kader van waterbesparing, neerzetten van extra afvalbakken voor betere afvalscheiding en bevestigen van speciale waterfonteintjes om makkelijk waterflesjes bij te kunnen vullen.

De Groene Welle committeert zich als groene school graag aan het initiatief. Bij de onderwijsinstelling hangt bovendien de groene vlag van Eco-schools, het officiële internationale keurmerk voor duurzame scholen, die samen met hun omgeving werken aan een duurzamere schoolomgeving.

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.