Projecten groene opleidingen

Nederland wordt steeds groener

Gepubliceerd: 10-07-2017

Studenten van de opleidingen Sportvisserij & Waterbeheer, Bos- & Natuurbeheer en Hoveniers & Groenvoorziening hebben een jaar lang les gehad in het opstellen van adviesrapportages, inrichtingsplannen en beheerplannen voor de groene ruimte. Denk aan ontwerpen van particuliere tuinen, aanleggen van natuurgebieden, inrichting van landschappen. Met hun plannen maakten ze Nederland groener en mooier.

De opdrachten van de studenten niveau 4 zijn uitgevoerd in samenwerking met hun stagebedrijf. Samen hebben ze gekeken naar een interessant onderwerp voor deze afstudeeropdracht; interessant voor studenten, maar ook voor het bedrijf. Op deze manier worden studenten serieus betrokken bij het reilen en zeilen van het stagebedrijf.

De diversiteit van studenten en hun toekomstige werkveld zijn terug te vinden in hun projecten. Denk aan particuliere tuinen, Staatsbosbeheer, sportvisserij, waterschappen, landgoederen en zelfs biologische tuinderijen. De afstudeeropdrachten geven een goed beeld over hoe verspreid de Groene Welle en haar studenten opereren in Nederland: van Friesland tot Utrecht en van Noord-Holland tot Gelderland.

William Dekker, begeleidend docent: ‘Wij zijn trots op onze studenten. Zij hebben gewerkt met hoofd, hart en handen; een visie die door de Groene Welle al jaren wordt onderschreven.’

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.