gezonde voeding

Streekproductenmarkt bij Tuinland Zwolle

Gepubliceerd: 04-10-2016

Op vrijdag 7 oktober organiseren leerlingen van de Groene Welle uit Zwolle een streekproductenmarkt bij Tuinland Zwolle. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen bezoekers in verschillende stands kennismaken met een groot scala aan Zwolse streekproducten.

Het smakelijke festijn is een belangrijke eindopdracht voor deze leerlingen van het Groene Lyceum en het vmbo-groen. Ze laten met deze grote opdracht namelijk zien hoe ze de theorie rondom het thema ‘ondernemen’ goed in de praktijk kunnen brengen.

Tijdens de voorbereiding, uitvoering en (financiële) afhandeling van de Streekproductenmarkt worden de leerlingen door hun docenten beoordeeld op een viertal competenties, namelijk beslissingen en activiteiten initiëren, samenwerken en overleggen, presenteren en kwaliteit leveren. Met de uitvoering van deze opdracht sluiten ze een belangrijk onderdeel van hun opleiding af. De beoordeling gebeurt door docenten die op de markt rondlopen en tijdens een reflectiegesprek op school. Met deze aanpak en het werken met zogenaamde Proeven van Bekwaamheid worden de leerlingen goed voorbereid op het vervolgonderwijs, waar werken in projecten vaak een grote rol speelt.

Het is voor de vijfde keer dat Tuinland Zwolle de plek is van de streekproductenmarkt. Bedrijven die meewerken aan deze editie zijn onder andere De Huppe, de Stadsbakker, Lindeboom, Goodyfoods, het Zwolse balletjeshuys en de Goudreinet. De streekproductenmarkt sluit aan bij de landelijke Week van de Smaak, waarin duurzaam eten een belangrijke rol speelt.

Nieuwsgierig? Kom en beleef de verschillende producten vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur in Tuinland Zwolle, Charles Storkstraat 2, Marslanden B, 8013 NT Zwolle.