Studente Bloem & Styling naar WorldSkills 2017

Gepubliceerd: 06-04-2017

Esther Weijenberg, studente Bloem & Styling, is één van de deelnemers aan de WorldSkills 2017 in Abu Dhabi. Op zaterdag 8 april wordt het complete studententeam dat Nederland vertegenwoordigt gepresenteerd in een feestelijke setting. Team Nederland bestaat dit jaar uit een zeer divers team van vakjongeren. Van lasser tot etaleur, een groot scala aan beroepen wordt door Nederland vertegenwoordigd!Winnaar studente Bloem & Styling

De studente uit Terwolde mag mee naar WorldSkills, omdat ze onlangs eerste is geworden tijdens de nationale finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes in RAI Amsterdam. In de categorie Bloembinder liet ze alle concurrenten ruim achter zich en behaalde ze ook de benodigde punten voor kwalificatie voor de wereldwijde editie. Esther gaat dus nu mee naar het WK voor beroepen dat plaats vindt van 14 tot en met 19 oktober in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten.

De komende periode zullen we via verschillende kanalen uitgebreid aandacht schenken aan deze mooie prestatie. Esther zal zich ook presenteren op de site van WorldSkills en zo ook de benodigde bekendheid geven aan het evenement en haar opleiding. De afgelopen periode heeft de studente Bloem & Styling gewerkt aan de inrichting van Kom in de Kas in Klazienaveen en begeleidde ze verschillende internationale studenten, die kennis maakten met het mbo-onderwijs in Zwolle. Uiteraard zullen we ook via onze Facebookpagina de belevenissen van Esther volgen.