Hovenier en groenvoorziening in de praktijk

Studenten doen mee aan kwalificatieronden Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Gepubliceerd: 08-01-2018

In januari 2018 vinden op initiatief van Branchevereniging VHG de kwalificatieronden van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Op vier plaatsen in het land, namelijk Hardenberg, Velp, Maasland en Nijmegen, nemen teams van jonge leerling-hoveniers het tegen elkaar op om een deelnameplaats te veroveren voor de nationale finale tijdens TuinIdee in Den Bosch. Studenten Tuin & Landschap van de Groene Welle doen mee!

Inzetten op vakmanschap

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden de talenten van leerling-hoveniers in de leeftijd tot en met 22 jaar op de proef gesteld. Bovendien vormen de wedstrijden een stimulans voor de deelnemers, medeleerlingen en schoolleiders om hoog in te zetten op vakmanschap. Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de deelnemende teams laten zien dat ze het hele proces van communicatie met de klant tot kennis van de bodem, van sortimentskennis tot plannen, samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen aan kunnen. Een vakkundige jury beoordeelt deze vaardigheden en de aangelegde tuin als resultaat van de wedstrijd.

De komende kwalificatieronden vinden plaats op de volgende locaties en data:

  • Groene Sector Vakbeurs Hardenberg; dinsdag 9 januari t/m donderdag 11 januari
  • Aeres MBO Velp; vrijdag 19 januari en zaterdag 20 januari
  • Lentiz Maasland; vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari
  • Helicon opleidingen MBO Nijmegen; vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari

Team de Groene Welle: Bram en Roy!

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de deelnemers te komen aanmoedigen. De winnende teams uit deze kwalificatieronden zullen tijdens de beurs TuinIdee, die plaatsvindt van 22 februari tot en met 25 februari 2018 in Den Bosch, strijden om de nationale titel. Aan de vier kwalificatieronden nemen in totaal 17 teams van elk twee leerling-hoveniers deel. Het team van de Groene Welle bestaat uit Bram Huidink en Roy Tuininga. Bertus Boer is hun begeleider/coach. De vier teams die als beste door de kwalificatieronden komen, gaan door naar de nationale wedstrijd. Het winnende team op TuinIdee mag zich een jaar lang Nederlands kampioen tuinaanleg noemen.

Over de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

De organisatie van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg is in handen van VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen, en de deelnemende AOC’s. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt, AOC-Raad en WorldSkills Netherlands maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is. Kijk voor meer informatie op de website van VHG onder het kopje ‘Actueel en Agenda’.

 

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.