Studenten helpen op NK Vogel 2018

Gepubliceerd: 21-12-2017

Van zaterdag 6 januari tot en met maandag 15 januari 2018 vindt het Nederlands Kampioenschap Vogel 2018 plaats. Het kampioenschap wordt georganiseerd door de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebberij (NBvV) en vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle. En de Groene Welle Zwolle is er bij!

Het NK is een mooie kans voor studenten Dierverzorging en Dierenartsassistent paraveterinair om werkervaring op te doen. Zij zullen dan ook hun steentje bijdragen aan het NK. Zo voeren studenten Dierenartsassistent paraveterinair gezondheidscontroles uit onder begeleiding van een gespecialiseerde vogeldierenarts. Studenten Dierverzorging voeren de dagelijkse verzorging van de vogels uit; voeren en water geven. Enkele klassen Dierverzorging zijn hiervoor van maandag tot en met vrijdag ingepland.

Maar er is natuurlijk veel meer te doen op het NK. Denk aan: het opbouwen van stands, klaarzetten van de kooien voor vogels, vogels in ontvangst nemen en naar hun tijdelijk onderkomen brengen, de vogels verzorgen en helpen bij de uitgifte van vogels. Ook hierbij dragen studenten hun steentje bij.

Waardevol leermoment
Studenten leren tijdens de werkzaamheden meer over het omgaan met vogels. Door het uitvoeren van bovenstaande werkzaamheden, een kijkje te nemen achter de schermen en de opdrachten uit te voeren, leren studenten meer over de naamgeving van vogels, uiterlijke kenmerking, gedragingen, welzijnsaspecten en voedermomenten. Een uitgelezen kans en een waardevol leermoment.

Vogeltentoonstellingen in Nederland
Er worden in Nederland zo’n 500 vogeltentoonstellingen gehouden. Op deze tentoonstellingen worden de meest bijzondere, kleurrijkste en mooiste vogels uitgekozen om mee te doen aan het kampioenschap. Tijdens het evenement in de IJsselhallen zijn er ruim 12.000 wedstrijdvogels aanwezig. De soorten die je kunt vinden zijn o.a. kanaries, parkieten, papegaaien, exotische duifjes, Europese vogels en kleinere tropische vogels. Ook is er tijdens deze dagen een aparte competitie voor de jeugd. Er zijn leveranciers van vogelvoeders aanwezig die je vogelverblijven kunnen laten zien en je kunnen informeren over het houden van vogels. Deze tentoonstelling is de plek voor iedere vogelliefhebber in Nederland, maar ook voor bezoekers uit Europa.

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.