Studenten Loonwerk doen mee aan Maïschallenge 2018

Gepubliceerd: 06-04-2018

Elf tweedejaarsstudenten Loonwerk van de Groene Welle Hardenberg doen dit jaar mee aan de MaïsChallenge. De challenge is gericht op het verduurzamen van maïsteelt en wordt eens per twee jaar georganiseerd door het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontact (NAJK) en veredelaar Limagrain. De studenten worden in de challenge uitgedaagd om bewuster en verantwoorder om te gaan met de maïsteelt. Een spannende uitdaging, waarin studenten samen werken aan een beter bodembeheer en meer vakmanschap!

Rolf Klooster, docent Loonwerk, is initiatiefnemer van de deelname. De challenge is namelijk bedoeld voor jonge ondernemers in de agrarische sector. Rolf schreef zichzelf in en doet samen met studenten mee. Een mooie manier op de studenten in aanraking te laten komen met een duurzame maïsteelt. Want hoe is het om als jonge, aankomende ondernemer in de agrarische sector een bedrijf te runnen waarin het winnen van hoogwaardig ruwvoer belangrijker is dan ooit? De MaïsChallenge helpt hen op weg!

Punten scoren

Door het hele land doen 41 jonge agrarische ondernemers mee aan de challenge. Alle deelnemers volgen masterclasses die door NAJK en Limagrain worden georganiseerd en voeren opdrachten uit als grondprofiel en bemesting analyseren, zaaien, ploegen en bemesten. Vanaf maart tot en november worden alle deelnemers gevolgd. Voor iedere opdracht kunnen de deelnemers punten verdienen. Vanuit Limagrain is er een adviseur aanwezig tijdens het uitvoeren van de opdracht. Hij beoordeelt de uitvoering van de opdracht en kent punten toe aan de deelnemer. Daarnaast worden er foto’s gemaakt van iedere opdracht en de aanwezigheid in de masterclasses. Deze worden geüpload op de Facebookpagina van de MaïsChallenge en ook hiervoor worden punten toegekend. In het najaar is het tijd voor de oogst; het spannende moment waarop de winnaar bekend wordt gemaakt! De hoofdprijs bestaat uit een geheel verzorgde studiereis voor twee personen naar de Auvergne. Hét maïscentrum van Frankrijk.

Over de MaïsChallenge

De MaïsChallenge is opgericht om jonge ondernemers expertise te laten opdoen, bewustwording te creëren en ervaringen uit te wisselen met anderen. Specialisten van Limagrain bezoeken en beoordelen de deelnemende percelen en kennen punten toe voor het uitvoeren van opdrachten.

Meer informatie over de MaïsChallenge vind je op de website van de NAJK. Wil je op de hoogte blijven van de challenge en de deelname van onze studenten? Volg ons dan op Facebook. Hier plaatsen we regelmatig leuke updates, foto’s en filmpjes van onze studenten!

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.