Mooie ervaring in UK

Studenten Sportvisserij & Waterbeheer in Bedfort aan de slag via e-learning

Gepubliceerd: 30-01-2017

Zes studenten Sportvisserij & Waterbeheer hebben in Bedford (Engeland) ervaring opgedaan met een online programma ‘Exploring Diversity in Aquacluture’ (EDA), ontwikkeld door Pamela Ernstberger. Deze Amerikaanse met jarenlange ervaring in de aquacultuur wil jongeren motiveren voor een carrière in de aquacultuur. Op dit moment geeft ze les in het Shuttleworth College in Bedford en werkt ze samen met docenten van de Groene Welle.

Met het online programma wil ze laten zien wat er in de aqcuacultuur allemaal mogelijk is, welke onderwerpen er aan bod komen en welke carrièremogelijkheden er zijn. De sector is namelijk booming business en biedt wereldwijd steeds meer mogelijkheden, ook tussen verschillende disciplines. EDA is een hybride cursus, waarbij theorie online wordt aangeboden met onder meer opdrachten, video’s, discussieplatforms en quizjes. Het wordt aangevuld met praktische oefening op bedrijven en in laboratoria.

Het werken met het on-line programma maakte deel uit van een internationale werkweek, waarbij de studenten ook een aantal dagen werkten bij The Scottish Salmon Company, een van de grootste zalmproducenten van Europa. Hier leerden ze alles over de zalm, de kooien, ziekten, predators, waterkwaliteit, algen en de hoeveelheid voer. Ook een tocht op open zee maakte onderdeel uit van de werkweek. Als voorbereiding op deze tocht hadden de studenten een seasurvival training gevolgd; erg belangrijk wanneer je op zee werkt.

De Groene Welle stimuleert studenten om internationale ervaring op te doen. Daarom staan in de meeste opleidingen en specialisaties staan internationale activiteiten op het programma. Zo zijn er meerdaagse excursies en kunnen studenten stage lopen bij buitenlandse bedrijven, instellingen en organisaties. Soms is het mogelijk om een deel van de opleiding in het buitenland te volgen.