Telen in goten

Studenten Teelt en Technologie telen in goten

Gepubliceerd: 30-11-2017

Studenten van Teelt & Technologie zijn gestart met het telen in goten. Dit is idee is ontstaan nadat de studenten vorig jaar op excursie zijn geweest bij boomkwekerij Crum. In deze goten worden laanboomspillen gekweekt. Een groot voordeel van deze manier van kweken is dat je de watergift en bemesting precies kunt regelen. De spillen zullen op deze manier een stuk sneller groeien en hierdoor dus meer waard worden.

Aanleggen van telen in goten

Inmiddels hebben de studenten van de opleiding Teelt & Technologie het teeltsysteem aangelegd.  Tegels werden verwijderd, gaten werden gegraven en palen werden waterpas neergezet. Het gevolg: een paar uur later stond het nieuwe teeltsysteem.

Maar daarmee waren de studenten er nog niet. Vervolgens moest namelijk de beregening worden aangelegd. Dit is gedaan in samenwerking met de lessen techniek. De gaten werden gegraven, de leidingen gelegd en druppelbevloeiing werd aangesloten. De waterleidingen zijn gekoppeld aan de bemestingscomputer. Op deze manier kunnen de studenten vanuit het lokaal de watergift en bemesting regelen.

De jongens van Green Projects hebben de palen in het beton gezet, de tegels geslepen en het bord geplaatst. Alles staat nu gereed. De studenten zijn momenteel aan het inventariseren met het bedrijfsleven welke proef ze in deze goten gaan opzetten. Wordt vervolgd…

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.