Ontwerp dierenbegraafplaats

Uniek ontwerp voor dierenbegraafplaats

Gepubliceerd: 01-06-2017

Studenten van de opleiding Bos- en Natuurbeheer krijgen bij het vak ‘Landschapsinrichting’ regelmatig opdrachten van echte opdrachtgevers. Onlangs presenteerden ze hun plannen voor de inrichting van een nieuw stuk grond bij de dierenbegraafplaats ‘de Vennenberg’ in Dalfsen. Opdracht: het aangrenzende stuk grasland goed laten opgaan in de het omliggende landschap en rust en ruimte laten uitstralen.

De ruimte is terug te vinden in vele zichtlijnen, waardoor het contact met het omliggende landschap behouden blijft. De Lemeleberg blijft in het oog springen en dit heuvelachtig landschap is terug te vinden in een parkachtig bos in Engelse landschapstijl. Voor wandelaars is de rust van deze plek terug te vinden in de structuur van het ontwerp die je door middel van heldere lijnen door het park leiden.  De beplanting, grasvelden, bloemenweides, bloemrijke struiken en bijzondere bomen geven je een gevoel van de verschillende jaargetijden en benadrukken de Engelse Landschapsstijl. Door tijdens het ontwerpen rekening te houden met het omliggende landschap en haar historie, past de stijl prima in de omgeving.

Studenten hebben met plezier gewerkt aan de opdracht. In hun eindrapportage geven ze aan dat ‘ons werk een goede bijdrage gaat leveren voor het wijzigen van het bestemmingsplan. Voor ons was het een leerzame opdracht en heeft het ons goed voorbereid op onze eindopdracht, de Proeve van Bekwaamheid.’