Voorlichtingsavond over mogelijkheden vmbo-groen

Gepubliceerd: 17-11-2016

Op donderdag 24 november a.s. organiseert het vmbo-groen van de Groene Welle in Zwolle een voorlichtingsavond. Van 19.30 uur tot 21.00 uur krijgen bezoekers informatie over het onderwijs, de manier van lesgeven en de begeleiding van leerlingen. Iedereen die geïnteresseerd is in een uitdagende groene vmbo-opleiding is welkom. De voorlichtingsavond is voor leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Binnen de Groene Welle wordt gewerkt met verschillende leerwegen passend bij ieder type leerling. De eerste twee jaar staan in het teken van de basisvorming. Een leerling kan dan nog makkelijk overstappen naar een ander niveau. In het derde leerjaar stroomt een leerling door naar de gemengde leerweg (GL), de kaderberoepsgerichte leerweg (KB) of de basisberoepsgerichte leerweg (BB). Ook kunnen leerlingen kiezen voor route naar een diploma voor de theoretische leerweg (TL). Op dit moment volgen ruim 450 leerlingen een groene vmbo-opleiding.

De voorlichtingsavond is speciaal bedoeld voor ouders en/of verzorgers van leerlingen uit de hoogste groepen van de basisschool. Ook de nieuwe leerlingen kunnen in een apart programma kennis maken met het groene vmbo-onderwijs. Onderwerpen die tijdens de avond onder meer aan de orde komen zijn: inhoud van het vmbo-groen, de manier van lesgeven en de begeleiding. Uiteraard staat een rondleiding door de school op het programma.

De Groene Welle is gevestigd aan de Koggelaan 7 in Zwolle. Parkeren kan gratis achter het schoolgebouw. Meer informatie over het vmbo op www.groenewelle.nl/vmbo. Tijdens de avond wordt ook de nieuwste video getoond, waarin leerlingen vertellen over de school, de vakken en begeleiding. Nu al het item bekijken? Kijk dan op www.facebook.com/groenewelle.