Zomerexpo vol KRACHT

Gepubliceerd: 12-06-2017

Op woensdag 28 juni 2017 vindt op de Groene Welle in Zwolle de zomerexpo KRACHT plaats. Met verschillende ruimtelijke objecten, arrangementen, bruidsboeketten en aanverwant bloemwerk geven mbo-studenten Bloem & Styling een beeld van hun ambacht, de trends in het huidige bloemwerk en de mogelijkheden van florale objecten voor het bedrijfsleven. Alle presentaties staan in het teken van kracht en stralen dynamiek, energie, flinkheid, intensiteit, onstuimigheid, pit, sterkte en vermogen uit. Met de spetterende stukken zullen studenten Bloem & Styling iedereen vol overgave verrassen. KRACHT als unieke thema van deze avond

Alle werken zijn examenstukken van tweede, derde en vierdejaarsstudenten (niveau 2, 3 en 4) en zijn beoordeeld door de vakdocenten en vakgenoten uit het bedrijfsleven. De bloemwerken zijn een onderdeel van de Proeve van bekwaamheid, een soort grote examenopdracht. Naast het praktische resultaat worden bijvoorbeeld ook het voeren van een verkoopgesprek, het maken van een presentatie in stijl en het bedrijfsvoeren beoordeeld door vakmensen. Bij leerjaar 3 en 4 worden de studenten bezocht op het leerbedrijf en de studenten van leerjaar 2 (niveau 2, 3 en 4) doen de Proeve op school in een gesimuleerde setting, waarbij assessoren de studenten observeren.

De zomerexpo geeft een goede indruk van de kwaliteit van de verschillende creatieve opleidingen. De studenten zijn aanwezig om hun werk toe te lichten en kunnen zo goed vertellen welke kennis, vaardigheden en vakmanschap ze tijdens hun opleiding hebben ontwikkeld. Iedereen die inspiratie op wil doen, is van harte welkom. 

Toegang gratis
De expositiestukken staan tussen 18.00 en 21.00 uur opgesteld in de kantine aan de Koggelaan 7 in Zwolle. Uiteraard is de toegang gratis. Parkeren kan eenvoudig achter het schoolgebouw. De locatie is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Groene Welle leidt al jarenlang vakmensen op voor de bloemdesignbranche. Dit jaar zullen ongeveer 25 studenten hun diploma ontvangen en gaan werken in hun droombaan. Kijk voor meer informatie op www.groenewelle.nl.