Opleiding Dierenartsassistent paraveterinair

In een dierenartsenpraktijk krijg je allerlei soorten patiënten binnen: een pup die voor zijn eerste inentingen komt, een cavia met kale plekken op de rug of een kat met diarree. Omdat je met levende dieren werkt en te maken kunt krijgen met spoedgevallen kunnen de werktijden dagelijks wisselen. Als dierenartsassistent paraveterinair ben je de rechterhand van de dierenarts en voor de klanten het eerste aanspreekpunt binnen de praktijk. Je bent breed opgeleid, zodat je precies weet hoe je de dieren en hun baasjes kunt helpen.

Over het vakgebied

Kennis van dieren, weten hoe een röntgenapparaat werkt en omgaan met verschillende klanten en leveranciers: als dierenartsassistent heb je een afwisselende baan. In je beroep houd je je bezig met de verzorging en gezondheid van verschillende dieren. Je assisteert de dierenarts bij zijn medische ingrepen, verleent eerste hulp, beheert de diergeneesmiddelen, voert een zorgvuldige administratie, geeft voorlichting, assisteert bij opname en verzorgt de dieren.

Je zorgt ervoor dat het dagelijks werk in de kliniek soepel verloopt. Natuurlijk gebeuren er wel eens nare dingen, maar jij weet de rust te bewaren en de dieren en hun eigenaren gerust te stellen. Ook heb je aandacht voor de financiële kant. Een intensieve baan waar je veel voor terug krijgt. Mede door jouw inzet gaan cliënt en dier tevreden weer naar huis!

Nog even dit

De praktijk speelt een belangrijke rol in deze vierjarige opleiding. Zo loop je stage in een dierenartspraktijk. Maar je doet ook praktijkervaring op bij andere bedrijven binnen de dierverzorging. De theorievakken spelen ook een belangrijke rol. Je volgt veel lessen op school en het komt vaak voor dat je langere tijd geen dier ziet.

Beroepen

Na de opleiding kun je aan de slag als paraveterinair dierenartsassistent bij een:

  • Gezelschapsdierenkliniek
  • Gemengde praktijk
  • Landbouwhuisdieren kliniek
  • Paardenkliniek
  • Tweedelijns kliniek
  • Sales medewerker
  • Nutritional advisor

Student over deze opleiding

Daphne promoot samen met haar klas de opleiding

Daphne promoot samen met haar klas de opleiding

'Begin dit schooljaar hebben wij op de Beroepen Doe Dagen gestaan om middelbare scholieren informatie te verstrekken over onze opleiding. Met als doel de kinderen te stimuleren om te kiezen voor deze leuke en mooie opleiding. Voor deze dag hebben wij met de klas workshops voorbereid en de inrichting van onze stand bedacht. Zo lieten we het algemeen onderzoek zien en hadden we een afdeling röntgenologie opgezet. Voor ons was het ook een goede leer om onszelf te kunnen presenteren en ons enthousiasme door te geven. Al met al was het een succesvolle en gezellige dag!'

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.