Opleiding Dierverzorging

Dieren vind je geweldig. Of het nu puppy’s of jonge vogels zijn, stoere slangen of jonge geiten. Jij bent niet bang om vies te worden en als je beslissingen neemt, staat het belang en welzijn van de dieren voorop. Natuurlijk kun je ook goed omgaan met mensen en weet je van aanpakken. Jij zorgt ervoor dat de dieren het altijd goed hebben, of je nu in een winkel, dierentuin, dierenopvangcentrum of kinderboerderij werkt.

Over het vakgebied

Dierverzorger is een veelzijdig beroep. Je zorgt voor goede voeding en verzorging van zowel het gezonde als het zieke dier. Je kunt te maken krijgen met zaken als medicijngebruik, trainen van dieren, voorraadbeheer, voortplanting , financiële administratie en contact met klanten en leveranciers. Is er iets met een dier aan de hand, dan zie je dat meteen en onderneem je actie.

Bij de zorg voor de dieren hoort het schoonmaken van hok, stal of aquarium en het nóg een keer schoonmaken als dat nodig is. Een goede hygiëne is belangrijk om ziektes te voorkomen. Onregelmatige werktijden en vies worden vind je niet erg. Je kunt met verschillende dieren werken, bijvoorbeeld honden, katten, reptielen, geiten, schapen, vogels, paarden, varkens, konijnen of cavia’s.

Nog even dit

Werkbegeleider of ondernemer op een zorgbedrijf worden? Het kan door te kiezen voor het unieke keuzedeel Zorgbedrijf. Een uitgelezen kans om je te onderscheiden. Meer informatie over dit keuzedeel of nieuwsgierig naar andere keuzedelen. Kijk dan hier.

Beroepen

  • Medewerker of leidinggevende van een dierenpension of dierenasiel
  • Verkoper dierenspeciaalzaken
  • Medewerker of leidinggevende op een kinderboerderij
  • Medewerker dierentuin
  • Medewerker hondenuitlaatservice
  • Vertegenwoordiger van diervoeders

Student over deze opleiding

Majel over stage en school

Majel over stage en school

'Het is een leuke opleiding, omdat je veel leert over het verzorgen en hanteren van verschillende dieren. Je loopt veel stage, waardoor je goed leert omgaan met dieren en de problemen die zich kunnen voordoen. Het is een kleine school, waardoor je veel aandacht krijgt als je problemen hebt. Je voelt je niet als een 'nummer' behandelt. Ook leer je om echt naar het welzijn van de dieren te kijken.'

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.