Inschrijven voor opleiding

Wil je je inschrijven voor een mbo-opleiding? Maak dan gebruik van het Aanmeldingsformulier mbo 2018-2019. Natuurlijk kun je het formulier ook aanvragen bij onze administratie, telefoon (038) 467 11 20.

Schrijf je je voor 1 april in, voldoe je aan de vooropleidingseisen en heb je meegedaan aan de verplichte intake-activiteiten van de opleiding? Dan ben je zeker van een opleidingsplekje. Wat de verplichte intake-activiteiten van je gekozen opleiding zijn, vind je bij de informatie over de specifieke opleiding (kopje Meer informatie).

Wanneer je je aanmeldt voor een opleiding, ontvang je een brief voor een intakegesprek. Dit kennismakingsgesprek is een belangrijk startmoment. Met elkaar kijken we naar de vooropleiding, de gewenste studierichting en de motivatie. Ook bespreken we eventuele beperkingen of handicaps. Zo start je goed voorbereid met je nieuwe opleiding. Wanneer je start met je opleiding, krijg je van ons ook de algemene voorwaarden rondom onderwijs (de zogenaamde OOK (Onderwijsovereenkomst) en de algemene voorwaarden rondom de BPV. Dit jaar kregen de mb0-studenten de volgende overeenkomsten: OOK_algemene_voorwaarden_mbo_2017-2018 en BPV_Algemene_voorwaarden_BPV_2017-2018.

Bij sommige opleidingen is het aantal opleidingsplaatsen beperkt (numerus fixus). Dit heeft dan te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen. Als dit geldt voor jouw opleiding, dan vind je dat bij de informatie over de gekozen opleiding. Voor toelating tot een opleiding met een numerus fixus geldt – na een intakeprocedure met een positief resultaat – dat we in volgorde van intake doorgaan met plaatsen tot de opleiding vol zit. Wanneer de opleiding vol zit, kun je mogelijk de opleiding wel op een andere locatie volgen of je op de wachtlijst laten plaatsen. We adviseren je altijd om een tweede keuze achter de hand te houden.

 

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.