Opleiding Paardensport

Er gaat geen dag voorbij of jij bent je paard(en) aan het trainen. Je wilt niets liever dan meedoen met wedstrijdsport, paarden opleiden en trainen. Ook geef je graag instructie. En dat een werkdag soms wat langer duurt, is voor jou geen probleem.

Over het vakgebied

Werken met paarden en mensen of je eigen hippische prestaties verder ontwikkelen? Met een baan in de paardensport is dat prima mogelijk. Als ruiter ontwikkel je je eigen rijvaardigheid en als instructeur geef je les en advies aan klanten. Om goed les te kunnen geven aan anderen, rijd en train je zelf ook verschillende paarden. Je verdiept je in de combinatie van paard en ruiter en zoekt oplossingen voor de verbetering van sportieve prestaties van jezelf en anderen.

Naast het trainen heb je ook de verantwoordelijkheid voor de verzorging van de paarden. Je weet dat je als wedstrijdruiter of instructeur niet alleen goed moet kunnen rijden, maar dat het ook belangrijk is dat je jezelf breed blijft ontwikkelen. Met de opleiding Paardensport leg je hiervoor een stevige basis. Je weet straks hoe je het beste uit jezelf en een paard kunt halen en hoe je je kennis kunt overdragen aan anderen. Wil je je verdiepen in het leiden van een paardensportbedrijf? Ook dat is mogelijk!

Nog even dit

Voordat je aan de opleiding kunt beginnen moet je als ruiter of amazone voldoen aan de volgende wedstrijdeisen: B-springen + 5 winstpunten en L1 dressuur + 2 winstpunten. Daarnaast heb je gedurende de opleiding een paard, die ook voldoet aan deze eisen.

Beroepen

  • Ruiter/trainer
  • Instructeur
  • Bedrijfsleider hippisch bedrijf
Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.