Specialisatie Wildlife

Werken met wilde dieren in gevangenschap, zoals olifanten, reptielen, vogels en vissen, is geen dag hetzelfde. Je kunt in bijzondere situaties terecht komen. Soms help je gestrande dieren of verzorg je wilde dieren in een noodopvang. Je laat je hoofd dan niet op hol brengen en steekt enthousiast je handen uit de mouwen, werkt hard, toont eigen initiatief en doet net dat stapje extra. En met plezier!

Over het vakgebied

Als medewerker van bijvoorbeeld een dierentuin (in binnen- of buitenland), een opvangcentrum of natuurorganisatie ben je een echte natuurliefhebber en heb je een groot hart voor dieren. Die passie en je kennis kun je ook overbrengen op anderen. Maar ook het schoonmaken van verblijven, het voeren en verzorgen van dieren gaat je goed af.

Natuurlijk spreek je je vreemde talen uitstekend, want vaak werk je in het buitenland. Je weet alles over de biotoop en het natuurlijke gedrag van wilde dieren. Verandert er iets in de leefomgeving van de dieren? Jij weet welke gevolgen dit heeft en hoe je hier op moet inspelen. Uiteraard staat de gezondheid en veiligheid van dier en mens bij jou voorop.

Je bedenkt en organiseert ook activiteiten en weet je werk prima te verkopen. Je bent avontuurlijk ingesteld en houdt van afwisseling. Want: werken met wilde dieren is geen dag hetzelfde!

Nog even dit

Met de specialisatie Wildlife kun je ook goed in het buitenland terecht. We bereiden je daarop voor met een verplichte buitenlandse stage en internationale projecten.

Beroepen

  • Medewerker dierentuin
  • Verzorger exotische diersoorten
  • Medewerker dierenopvangcentrum
Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.