Opzet opleiding

De Entreeopleiding bestaat uit periodes van ongeveer 8 weken en in iedere periode werk je aan één hoofdopdracht (integrale opdracht). In zo’n opdracht komen de kennis en vaardigheden aanbod, die je hebt opgedaan tijdens de theorie- en praktijklessen. Je gaat voor de integrale opdracht in de praktijk aan de slag, zo maak je kennis met je toekomstige beroep.

Tijdens je opleiding krijg je begeleiding van een coach. Samen bespreken jullie hoe het met je gaat, hoe je studie en stage verlopen en wat je na je opleiding wilt gaan doen. Hij leert je dus bewust keuzes te maken om je (studie)loopbaan goed vorm te geven. Direct aan het begin van de opleiding gaat hij al met je in gesprek en laat hij je onder meer uitgebreid kennis maken met het werkveld. Deze zogenaamde Loopbaan oriëntatie en begeleiding (LOB) bereidt je goed voor op je toekomstige carrière.

Je krijgt bij ons ‘Proeven van Bekwaamheid’. Daarin laat je zien wat je kunt. De ‘Proeven’ laten we zoveel mogelijk in bedrijfssituaties plaatsvinden. Daarom werk je ook in projecten en schoolondernemingen, waar je in overleg met je coach je schoolactiviteiten plant. Veel lesstof kun je digitaal bekijken in onze digitale leeromgeving. Zo kun je – waar je ook bent – in contact staan met medestudenten en docenten, opdrachten maken en materiaal inleveren. Ook kun je hier de voortgang van je studie volgen.

Tijdens de opleiding krijg je ook algemene vakken. Afhankelijk van je niveau krijg je vakken zoals Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap. Belangrijk? Zeker. Niet alleen voor je persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor het behalen van je diploma.

Student over deze opleiding

Richard van Es

Richard van Es

“We lopen stage op sportpark Het Hoge Laar, een echte opdrachtgever. We leren veel en misschien volgt er wel een baan uit!'

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.