Specialisatie Bos- en natuurbeheer

In het bos- en natuurbeheer ben je altijd bezig. Elke dag kent verschillende werkzaamheden. Van aanleg en onderhoud tot plannen en begeleiden van werkzaamheden in het bos en op natuurterreinen. Je komt het allemaal tegen. Kortom: ben jij al klaar voor een afwisselende baan in de vrije natuur?

Over het vakgebied

Beheren van bos en natuur, plannen, toezicht houden, reparaties uitvoeren, overleggen met je leidinggevende en opdrachtgever, voorlichting geven: een baan in het bos- en natuurbeheer staat bol van de afwisseling. Je zorgt ervoor dat iedereen op de juiste manier met het terrein omgaat en spreekt mensen aan op hun gedrag. Werken volgens planning en bestek gaat je gemakkelijk af en je stuurt je collega’s aan op een goed resultaat. Bij de uitvoering zorg je voor veiligheid en je ziet direct of er iets mis is met bomen, struiken, planten of dieren. In overleg met leidinggevende of opdrachtgever onderneem je actie, zelfstandig of samen met collega’s.

Nog even dit

De Groene Welle is één van de drie groene onderwijsinstellingen waar je de specialisatie Bos- en natuurbeheer kunt volgen. Uniek dus! In de specialisatie werk je regelmatig aan opdrachten voor ‘echte’ opdrachtgevers. Zo hebben studenten in opdracht van Waterschap Groot Salland succesvol een riviergebied opnieuw ingericht.

Beroepen

  • Voorlichter
  • Medewerker milieueducatie
  • Medewerker Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, provinciale landschappen
  • Houtproducent
  • Medewerker grootgroenvoorziening

Student over deze opleiding

Mathijs Beelen, eerstejaars student Bos- en Natuurbeheer.

Mathijs Beelen, eerstejaars student Bos- en Natuurbeheer.

'In kader van het lesblok 'Evenementen organiseren' heb ik met mijn klasgenoten een kanotocht georganiseerd in nationaal park de Weerribben. De kanotocht ging gepaard met het uitvoeren van educatieve opdrachten. Heel leuk en leerzaam!'

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.