Opleiding Groene detailhandel

Het is een heel verantwoordelijke klus, een bedrijf zoals een tuincentrum of een groothandel draaiend houden en zorgen dat alles er netjes uitziet. Niet alleen weet je alles van je koopwaar, je weet ook hoe je je bloemen, planten en producten moet verzorgen. Jij zorgt er voor dat klanten met een goed gevoel de winkel verlaten. Dat is de basis van je succes. Natuurlijk heb je gevoel voor trends en weet je hoe je reclame moet maken. Laat maar komen die nieuwe dag!

Over het vakgebied

Groene detailhandel is meer dan alleen verkopen, vakken vullen, klanten bedienen en afrekenen aan de kassa. Er komt zoveel meer bij kijken: de bedrijfseconomie, voorraadbeheer, concurrentie- en doelgroepenanalyse, optimale inrichting van de winkel en een goede productvoorlichting. Daarnaast onderhoud je contacten met klanten en leveranciers en beantwoord je vragen. Omdat je vaak werkt met ‘levende’ producten, zoals bloemen en planten, weet je dat nauwkeurig werken belangrijk is. Je bent op de hoogte van (inter)nationale wet- en regelgeving. Het leveren van kwaliteit staat bij jou altijd voorop.

Ben je leidinggevende? Dan houd je je bezig met de voorbereiding, organisatie en begeleiding van de uitvoerende werkzaamheden. De dagplanning, aansturing van collega’s en de kwaliteit van het geleverde werk: alles loopt via jou. Je oplossingen zijn altijd financieel verantwoord en contacten leggen met nieuwe klanten, opdrachtgevers en leveranciers gaat je gemakkelijk af. Je maakt begrotingen, bewaakt budgetten en evalueert de financiële resultaten. Natuurlijk help je zo nodig een handje bij de uitvoerende werkzaamheden.

Nog even dit

Met de opleiding Groene detailhandel kun je ook in andere branches terechtkomen. Zo kun je aan de slag bij een veiling of een groothandel in groene producten. Welke functie je krijgt, hangt af van je opleidingsniveau. Maar uitdagend en afwisselend werk genoeg!

Beroepen

  • Manager
  • Zelfstandig ondernemer
  • In- en verkoper groothandel
  • Logistiek medewerker
  • Bedrijfsleider groothandel
  • Verkoopmedewerker
  • Afdelingschef
  • Vertegenwoordiger
Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.