Opleiding Groen, grond en infra

Voor dag en dauw sta je op. Je gaat naar je werk, het wordt een lange dag. Het blijft nog een paar dagen droog en voordat het gaat regenen moet het gras van het land. Dat betekent lange dagen op de tractor, maaien, harken en schudden, samen met je collega’s rijd je af en aan naar de kuil. Tussendoor heb je even tijd voor een bakkie koffie en om bij te kletsen met collega’s. Het is donker, het gras is van het land, de dag zit er op. Morgen weer een nieuwe dag vol uitdagingen.

Over het vakgebied

Jij bent het visitekaartje van het bedrijf. Je komt bij verschillende bedrijven over de vloer, zoals gemeenten, agrarische bedrijven of aannemersbedrijven. Als loonwerker werk je graag met een trekker, hakselaar, shovel of  graafmachine. Geen werkdag is hetzelfde. Soms help je de oogst binnen te halen of help je bij het afgraven van een natuurgebied en zorg je dat de grond elders wordt gestort. Je kunt goed samenwerken, maar vindt het ook prima om alleen een klus te klaren. Veilig werken staat bij jou voorop.

Ben je leidinggevende? Dan houd je je bezig met de voorbereiding, organisatie en begeleiding van de uitvoerende werkzaamheden. Natuurlijk steek je zelf ook de handen uit de mouwen. Jij bent het aanspreekpunt. Alles loopt via jou, van de dagplanning en aansturing van collega’s tot de kwaliteit van het geleverde werk. Jij bewaakt de budgetten. Samen met je collega’s klaar je elke klus.

Nog even dit

Als je na de opleiding Groen, grond en infra aan het werk gaat, werk je mee aan de productie van voedsel, maar ook aan de vorming van het landschap. Want waar je ook kijkt, of je nu in de stad bent of op het platteland, onze omgeving is gevormd met hulp van machines.

Beroepen

  • Grondverzetmedewerker
  • Medewerker (agrarisch) loonbedrijf
  • Machinist op shovel, graafmachine of zelfrijdende machines
  • Allround medewerker gemechaniseerd loonbedrijf in de agrarische en/of cultuurtechnische sector
  • Medewerker gemeentelijke groendiensten of waterschap
  • Zelfstandig ondernemer
  • Trekkerchauffeur
  • Bedrijfsleider

Student over deze opleiding

Wilco over kennismaken met praktijk

Wilco over kennismaken met praktijk

'We hebben vaak excursies naar bedrijven en gaan dan met ondernemers in gesprek. Altijd leuk om de praktijk te zien, vragen te kunnen stellen en mooi materiaal te bewonderen.'

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.