Opleiding Bloem & Styling

Vorige week heb je tijdens een bezoek aan de woonbeurs nieuwe ideeën voor het bedrijf opgedaan. Je wilt de nieuwste kleuren en trends verwerken bij de inrichting van een bloemenwinkel of de aankleding van een bruiloft of festival. Je hebt nieuwe producten besteld, zoals glaswerk, accessoires en natuurlijk veel bloemen en planten ingekocht. Vandaag ga je samen met je collega’s de winkel opnieuw inrichten en help je de klanten. Je maakt bruidsboekketten, rouwbloemwerk en veel bloemstukken. Je bespreekt de dag met collega’s en ruimt de boel op. Op naar een nieuwe fleurige dag.

Over het vakgebied

Als goede bloemstylist heb je passie voor bloemen en gevoel voor kleuren, vormgeving en inrichting. Op bestelling maak je onder meer grote en kleine bloemwerken. Maar ook de aankleding van een grand café of een evenement ga je niet uit de weg. Samen met collega’s maak je plannen voor de inrichting van de etalage en zorg je dat de winkel er tiptop uit ziet. Je weet welke stijl bij welke klant past en je hebt veel kennis van allerlei materialen, technieken en trends. Als leidinggevende zorg je voor een kloppend financieel plaatje en regel je de inkoop.

Nog even dit

In de opleiding Bloem & Styling staat de (internationale) praktijk centraal. Uiteraard loop je stage en maak je praktijkopdrachten. Maar je laat ook je vakmanschap zien tijdens een spetterende bloemenshow en op de zomerexpositie. Daarnaast kun je mee doen aan regionale en landelijke vakwedstrijden. Dit jaar gaat er zelfs een studente naar het WK in Abu Dhabi!

Beroepen

  • Bedrijfsleider bloemenwinkel
  • Afdelingshoofd tuincentrum
  • Medewerker tuincentrum
  • Bloemist
  • Medewerker binderij
  • Arrangeur
  • Stylist
  • Vormgever

Student over deze opleiding

Esther Weijenberg gaat naar WK in Abu Dhabi

Esther Weijenberg gaat naar WK in Abu Dhabi

'Wat er mooi is aan het vak? Alles! Je bent altijd bezig en kunt je creativiteit overal op toepassen. En dan natuurlijk nog de prachtige bloemen en planten, waar je dagelijks mee mag werken.’

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.