Opleiding Teelt & Technologie

Werk je op een bedrijf in de tuinbouw-, boomkwekerij of foodsector? Dan ben je een echte vakman met liefde voor het product. Of het nu bomen, bloemen, planten, groenten of fruit zijn; jij zorgt voor een goed, duurzaam en gezond product. Met gevoel voor groen, innovatief vermogen en technisch inzicht lever je een bijdrage aan voedselzekerheid, gezondheid en welzijn. Voor klanten in binnen- en buitenland ben jij de leverancier van duurzame producten en werk je aan verschillende innovatieve technieken en toepassingen. Jij maakt de wereld mooier, groener en gezonder.

Over het vakgebied

Wanneer je werkt binnen de teelt & technologie hoef je je niet te vervelen. Je kunt terecht in verschillende innovatieve sectoren. Zo werk je in de biobased tuinbouw aan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen voor plantaardige producten. Richt je je bij aquatische biomassa op de combinatie van teelten en de rol van water in het productieproces. En binnen de plantenveredeling doe je onderzoek naar een hogere productie met minder energie en water.

Natuurlijk kun je je ook specialiseren in de technische kant. Computers, LED-verlichting, robots en drones, logistieke processen, klimaatbeheersing, nutriënten toediening,  gewasbescherming en (niet te vergeten) de energievoorziening; de techniek is overal. De internationale handel is ook een goede mogelijkheid. Jij zorgt voor de verkoop van gezonde bloemen, planten en producten, zoals paprika’s, tomaten en aardbeien. Afhankelijk van je niveau en interesse werk je dus aan verschillende onderwerpen en voer je diverse werkzaamheden uit. Een ding is zeker: je werkt altijd aan een uitstekend eindproduct, een goed onderhouden en veilig bedrijf en een goede bedrijfswinst.

Nog even dit

Je kunt je specialiseren in de richting boomteelt of glasgroenteteelt. Beide staan bol van de innovatieve ontwikkelingen en duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Je werkt projectmatig en vaak in opdracht van het bedrijfsleven. De Groene Welle is één van de weinige groene onderwijsinstellingen in Nederland waar je de opleiding Teelt & Technologie kunt volgen. Best bijzonder.

Werkbegeleider of ondernemer op een zorgbedrijf worden? Het kan door te kiezen voor het unieke keuzedeel Zorgbedrijf. Een uitgelezen kans om je te onderscheiden. Meer informatie over dit keuzedeel of nieuwsgierig naar andere keuzedelen. Kijk dan hier.

Beroepen

  • Kweker
  • Kwaliteitsmanager
  • Veilingmeester
  • Assistent veredelaar
  • Adviseur biobased telen
  • Productmanager
  • Teeltbegeleider
  • Bedrijfsleider
  • In- of verkoper
Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.