vmbo-groen & meer...

Veelzijdig onderwijs in een vertrouwde omgeving met planten en dieren. Dat is het vmbo-groen van de Groene Welle. Maar het vmbo-groen is meer: herkenbare vakken, keuzevrijheid, lessen op individueel niveau en betrokken docenten. Leren in de praktijk en leren door doen zijn belangrijke aspecten. Op deze manier kunnen leerlingen doorstromen naar alle mbo-opleidingen!

VMBO groen natuurlijk doen!

Veelzijdig onderwijs in een vertrouwde omgeving met planten en dieren. Dat is het vmbo-groen van de Groene Welle. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen gemakkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo. Een leerling die kiest voor ons vmbo-groen heeft feeling met de groene omgeving en wil zich breed oriënteren op de beroepenmarkt.

Praktisch en theoretisch ingestelde leerlingen voelen zich bij ons thuis en in vier jaar kunnen ze een diploma halen voor één van de vier leerwegen. Leerlingen leren door middel van inspirerende (praktijk)opdrachten op hun eigen niveau en werken in een leuke, gezonde en veilige omgeving. Kortom: met het vmbo-groen werkt uw kind aan een groene, brede toekomst.

Veel mogelijk

Vmbo bereidt je voor op later. Niet voor niets betekent vmbo: voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Het vmbo-groen van de Groene Welle is één van de sectoren binnen het vmbo. Andere richtingen zijn techniek, zorg & welzijn en economie. Vaak wordt gedacht dat je met een vmbo-groen diploma alleen kunt doorstromen naar het groene mbo. Maar niets is minder waar! Je kunt na het vmbo-groen (afhankelijk van leerweg en vakkenpakket) doorstromen naar elke mbo-richting of naar de havo. Dit komt doordat het vak wiskunde verplicht is voor alle leerlingen.

Het groene mbo-onderwijs is overigens volgens onze vmbo-leerlingen een goede keuze na de diplomering. Veel van onze leerlingen kiezen namelijk voor een mbo-vervolgopleiding bij de Groene Welle. Bekijk hier wat er bij ons na het vmbo allemaal mogelijk is.

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.