vmbo-groen & meer...

Natuurlijk staat leren in een groene omgeving centraal. Maar het vmbo-groen is meer: herkenbare vakken, keuzevrijheid, lessen op individueel niveau en betrokken docenten. Leren in de praktijk en leren door doen zijn belangrijke aspecten. Op deze manier kunnen leerlingen doorstromen naar alle mbo-opleidingen!

VMBO

Veelzijdig onderwijs in een vertrouwde omgeving met planten en dieren. Dat is het vmbo-groen van de Groene Welle. Door het brede aanbod van vakken kunnen leerlingen gemakkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo. Een leerling die kiest voor ons vmbo-groen heeft feeling met de groene omgeving en wil zich breed oriënteren op de beroepenmarkt.

Praktisch en theoretisch ingestelde leerlingen voelen zich bij ons thuis en in vier jaar kunnen ze een diploma halen voor één van de vier leerwegen. Leerlingen leren door middel van inspirerende (praktijk)opdrachten op hun eigen niveau en werken in een leuke, gezonde en veilige omgeving. Kortom: met het vmbo-groen werkt uw kind aan een groene, brede toekomst.

Vmbo-groen onderwijs

Vmbo bereidt je voor op later. Niet voor niets betekent vmbo: voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Het vmbo-groen van de Groene Welle is één van de sectoren binnen het vmbo. Andere richtingen zijn techniek, zorg & welzijn en economie. Een vmbo-groen opleiding duurt vier jaar en met een diploma kun je doorstromen naar al het mbo of naar het havo. Het ligt er maar net aan welke vakken je bij ons volgt en in welke leerweg je examen doet.

Binnen onze opleidingen hebben we veel aandacht voor de groene omgeving om ons heen. We werken met planten en dieren, maar kijken ook hoe we kunnen werken aan een prettige, sociale en gezonde leefomgeving. Daarom besteden we aandacht aan sociale vaardigheden en krijg je vakken als kunst, muziek en sport. Met een vmbo-groen opleiding kun je alle kanten op!

Doorstromen naar al het mbo!

Vaak wordt gedacht dat je met een vmbo-groen diploma alleen kunt doorstromen naar het groene mbo. Maar niets is minder waar! Je kunt na het vmbo-groen (afhankelijk van leerweg en vakkenpakket) doorstromen naar alle sectoren in het mbo of naar het havo. Dit komt doordat het vak wiskunde verplicht is voor alle leerlingen.

Binnen een groene vmbo-opleiding schenken we veel aandacht aan sport, cultuur, kunst en techniek. Zo kun je je breed oriënteren. De theorievakken die je kiest, bepalen of je wordt toegelaten tot een sector in het mbo. Of je automonteur, IT’er of schoonheidsspecialiste wilt worden, dat kan allemaal na het vmbo-groen.

Het groene mbo-onderwijs is overigens volgens onze vmbo-leerlingen een goede keuze na de diplomering. Veel van onze leerlingen kiezen namelijk voor een mbo-vervolgopleiding bij de Groene Welle. Ben jij ook nieuwsgierig naar ons mbo-aanbod?