Verschillende leerwegen

In september 2017 zijn ruim 130 leerlingen met hun nieuwe opleiding bij de Groene Welle begonnen. Hoewel elke leerling dezelfde onderwerpen en lessen krijgt, houden we altijd rekening met het niveau van de leerling. Op deze manier begeleiden we een leerling op het niveau dat het beste bij hem past.

Voordat je start in klas 1 hebben wij contact gehad met je ouders/verzorgers en met je basisschool kind. Samen bepalen we op welk niveau je begint en zorgen we ervoor je start op het niveau waar je op de basisschool bent gebleven. In de onderbouw werken we met gemengde groepen; leerlingen van verschillende niveaus zitten dan bij elkaar in de klas. In de loop van het jaar kan je niveau worden bijgesteld. In docentenvergaderingen evalueren we je niveau regelmatig. Kun je meer? Dan dagen we je in de lessen uit om opdrachten te maken die aansluiten bij een hoger niveau.

Aan het einde van het tweede leerjaar kies je voor een bepaalde leerweg. Hierin doe je dan ook examen. De keuze voor een leerweg wordt gemaakt samen met de docent en je ouders. Vanaf leerjaar drie zijn de klassen dus meer ingedeeld op niveau en werkt iedereen aan dezelfde opdrachten.

Je voert opdrachten uit in groepjes of individueel. Zo leer je zelfstandig, maar ook samen met anderen. Vaardigheden die in een vervolgopleiding en beroep goed van pas komen.

Alle leerwegen

Bij de Groene Welle kun je in het derde leerjaar van het vmbo kiezen voor verschillende leerwegen:

De basisberoepsgerichte leerweg (BB):
Deze leerweg is speciaal voor leerlingen die het liefst met hun handen bezig zijn en dus erg praktisch zijn ingesteld. Met deze leerweg kun je doorstromen naar niveau 2 van het mbo.

De kaderberoepsgerichte leerweg (KB):
Deze leerweg is bedoeld voor leerlingen die graag willen leren door praktisch bezig te zijn. Met deze leerweg kun je doorstromen naar niveau 3 van het mbo.

De gemengde leerweg (GL):
Deze leerweg is geschikt voor leerlingen die makkelijk studeren en vaak al weten welke richting ze op willen. De leerweg kent een flinke dosis theorie en minder stage. Met deze leerweg kun je eenvoudig doorstromen naar de hoogste niveaus (3 en 4) van het mbo.

De theoretische leerweg (TL):
Je kunt bij ons ook het diploma van de theoretische leerweg (TL) halen. In de gemengde leerweg kies je een extra vak (Duits of Geschiedenis) en doe je hierin ook examen. Je kunt met dit diploma eenvoudig doorstromen naar niveau 4 van het mbo.

Kun je het niveau van het vmbo wel aan, maar heb je toch extra ondersteuning nodig? Dan is er ook nog het leerwegondersteunend onderwijs (ook wel LWOO genoemd). Met deze extra ondersteuning kun je toch je diploma behalen.

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.