Leren door doen

Bij de Groene Welle vinden we dat leerlingen niet alleen kennis nodig hebben, maar ook moeten leren kennis toe te passen. Leren gaat namelijk beter door te doen. Natuurlijk blijft kennis belangrijk, maar sociale en praktische vaardigheden zijn onmisbaar. Praktijkervaring speelt een belangrijke rol. Daarom besteedt de Groene Welle in de lessen veel aandacht aan ‘doe-dingen’. Door te doen, te zien en te proberen komt uw kind zelf met vragen. En door de informatie te koppelen aan situaties op school, in de praktijk of op stage leert hij het beste.

We vinden het belangrijk dat uw kind leert zich te redden en daarom leren we hem datgene wat hij ook echt gaat gebruiken. Om uw kind te laten zien wat hij heeft geleerd, wordt er gereflecteerd op wat hij heeft gedaan en wat hij lastig vindt. We beoordelen uw kind niet alleen op kennis. We kijken ook naar het proces; op welke manier doet hij zijn werk, hoe voert hij opdrachten uit en hoe zijn de stages beoordeeld. De beoordeling van deze combinatie van kennis, houding en gedrag sluit aan bij de ontwikkelingen in het vervolgonderwijs.

Een wereld ervaring!

We vinden het belangrijk dat je kennis maakt met andere culturen. In internationale uitwisselingsprojecten kun je daarom andere scholen bezoeken en voer je samen met de buitenlandse leerlingen projecten en opdrachten uit. Je verblijft in een gastgezin en praat dan alleen Engels. Een hele ervaring, waarbij je zelf meemaakt hoe het leven in een andere cultuur is. En volgens leerlingen die hebben meegedaan ‘een wereld ervaring’.

Veel activiteiten

Bij de Groene Welle zit je nooit stil. Je maakt zoveel mogelijk opdrachten op school af. Maar er zal natuurlijk ook huiswerk moeten worden gemaakt.

Als school proberen we zoveel mogelijk lesuitval te voorkomen. We werken met een zogenaamde invalpoule van docenten. Dat betekent dat bij lesuitval de les wordt opgevangen door een andere docent. De invalles kondigen we aan op het vmbo-prikbord en via de elektronische lichtkrant.

Tijdens en buiten de lessen om kun je gebruik maken van het Open Leer Centrum. Hier werk je op een computer aan opdrachten, zoek je informatie op internet en maak je huiswerk. In het Open Leer Centrum is altijd een toezichthouder aanwezig, die kan helpen bij eventuele vragen.

Tijdens de pauzes kun je sporten in onze pannakooi. Natuurlijk zijn er ook leuke activiteiten buiten school om. Wat dacht je van een kunstendag, verkeersmarkt, sporttoernooien, excursies, werkwerken, theatervoorstellingen en sportorientatiedagen. Allemaal zaken waarmee je je prima kunt vermaken. School mag ook zeker leuk zijn!

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.