Gezonde schoolkantine

De Groene Welle stelt het welzijn van de leerlingen, studenten én werknemers voorop. Naast een groene omgeving en een prettige sfeer wordt er gepleit voor een gezonde ontwikkeling en leefstijl. Als school werken we daarom volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines, opgesteld door het Voedingscentrum.

De kantine in Zwolle geeft de leerlingen, studenten en werknemers diverse gezonde opties. Deze opties worden duidelijk aangegeven en staan op plekken waar iedereen ze ziet. Ook wordt water drinken gestimuleerd, dit is altijd verkrijgbaar in flesjes maar ook is er een watertappunt in onze kantine. Bij de presentatie van producten zorgen we er voor dat gezonde producten als eerste opvallen. Zo leggen we de betere keuzes vooraan in het schap, dus de bruine broodjes voor de witte broodjes en de yoghurt voor de pudding.

Onze ambitie is de Groene Welle een groene, gezonde school van binnen en van buiten te laten zijn. In het aankomende jaar (schooljaar 2017-2018) streven we ernaar om door het Voedingscentrum beoordeeld te worden tot ‘Gouden kantine’. De plannen hebben we vastgelegd in een speciaal document. Nieuwsgierig? Kijk dan hier.

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.