Groen onderwijs in regio belangrijk

De Groene Welle biedt in Hardenberg vmbo-groen en mbo-groen aan. De praktijk speelt in alle opleidingen een belangrijke rol. Niet zo gek in deze regio, waarin groen een belangrijke plaats inneemt. En handig: de praktijksituaties liggen altijd om de hoek!

Locatie Hardenberg

De Groene Welle in Hardenberg biedt een groot scala aan groene mbo-opleidingen. Uniek voor de locatie is het keuzedeel Werken op een zorgbedrijf en de BBL-specialisatie Varkenshouderij. Natuurlijk kunnen studenten ook terecht voor de opleidingen Tuin & Landschap, Dierverzorging, Groen, grond en infra, Dierenartsassistent paraveterinair en Veehouderij. Daarnaast verzorgen wij in samenwerking met het Vechtdal College in Hardenberg vmbo-groen. Op dit moment volgen bij 30 leerlingen een vmbo-groen opleiding.

Uniek voor de Groene Welle in Hardenberg is het groot aantal activiteiten rondom de multifunctionele landbouw en ondernemerschap. Zo werken studenten veelvuldig in miniondernemingen en werken we nauw samen met organisaties zoals kinderboerderij Baalder, zorgboerderij Zwieseborg en hoveniersbedrijf Meesters. Ook laten we met groene initiatieven, zoals de vierkante meter tuin, zien dat groen verschillende nieuwe mogelijkheden heeft.

In totaal volgen circa 200 studenten een mbo-opleiding aan de Groene Welle in Hardenberg. Ongeveer 25 medewerkers, zowel onderwijsgevend als ondersteunend personeel, maken het mogelijk dat het onderwijs wordt gegeven en de kwaliteit wordt gewaarborgd. Nieuwsgierig naar de locatie? Bekijk hier de fotoreportage.

Locatiegegevens Groene Welle Hardenberg

Parkweg 1a2
7772 XP Hardenberg

tel. (038) 467 11 49
e-mail: hardenberg@groenewelle.nl
Download hier de routebeschrijving

Veel van de praktijklessen van de opleidingen in Hardenberg vinden plaats bij zorgboerderij de Zwieseborg, Hardenbergerweg 23 in Loozen (7778 HP).

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.