Publicaties

Jaardocumenten/jaarverslag

Jaarlijks verschijnt ons jaardocument (ook wel bekend als jaarverslag). Hierin vertellen we wat er is gebeurd, welke ontwikkelingen er aan komen en welke acties er op stapel staan. Graag vertellen we wat we in 2015 hebben bereikt.

Jaardocument 2015 Groene WelleNadenken over de toekomst, zorgen voor verbinding met de afgelopen jaren en ons afvragen wat onze acties betekenen voor onze leerlingen, studenten en deelnemers. Dat was de rode draad in 2015. Onder de noemer ‘continuïteit in ontwikkeling’ hebben we systematisch gewerkt aan de verbetering en ontwikkeling van ons onderwijs en onze ondersteunende processen. Een paar resultaten vertellen we nu alvast: ons slagingspercentage vo was 99,2%, we eindigden in de top 3 van onderwijsinstellingen in Nederland met het laagste percentage voortijdig schoolverlaters, in het mbo behaalden we een diplomaresultaat van
82,1% en het ziekteverzuim ligt onder de geplande 5%. Lees hier het de samenvatting van het jaardocument 2015. Nieuwsgierig naar het
complete verslag? Kijk dan hier.

Nieuwsgierig naar andere jaren?
Download het jaardocument 2014 ‘Op weg naar duurzaamheid’
Download het jaardocument 2013 ‘De juiste mensen op de juiste plek’
Download het jaardocument 2012 ‘Uit de startblokken’

De Zwolse8 en New Jobs; het onderwijs van de toekomst!Logo Zwolse8

De Regio Zwolle is een echte studentenregio. Op dit moment bieden acht mbo- en hbo-instellingen in Zwolle uitstekend beroepsonderwijs aan maar liefst 40.000 talentvolle en ondernemende studenten. Tel daar de 7.000 medewerkers bij op en het is duidelijk dat ons onderwijs niet alleen belangrijk is vanwege haar kwalificerende functie voor een beroep, het vormt ook een economische factor van betekenis voor de regio.

Om ervoor te zorgen dat ons onderwijs ook in de toekomst het belang van de studenten en de Regio Zwolle dient, introduceert de Zwolse8 in samenwerking met bestuurders, instellingen en het bedrijfsleven “New Jobs”. In de New Jobs notitie hebben de Zwolse8 scholen hun gezamenlijke toekomstbeeld en plan van aanpak verwoord. Meer weten? Dowload notitie New Jobs – Zwolse8.

Strategisch uitvoeringsplan 2015-2020

‘Het begint met de student’. Dat is de ondertitel van het strategisch uitvoeringsplan 2015-2020 van de Groene Welle. Een mooie uitspraak, maar wat houdt het in en hoe gaan we dit realiseren?

In de uitgebreide versie van het strategisch uitvoeringsplan vertellen we wat onze plannen zijn. Plannen en acties op het Strategisch uitvoeringsplangebied van onderwijs, medewerkers, bedrijfsvoering en zichtbaarheid. Plannen en acties die passen bij de pijlers vakmanschap, samenwerking, maatwerk en ondernemendheid. Plannen en acties waarin respect en onze passie voor groen naar voren komen. Plannen en acties die het toekomstperspectief van onze leerlingen, studenten en deelnemers als uitgangspunten hebben.

Wij willen er ons de komende jaren hard voor maken en werken hierbij graag samen met onze partners in onderwijs, bedrijfsleven en politiek. Samen met vakkundige en betrokken medewerkers werken we aan onze missie: (jonge) mensen opleiden tot ondernemende en maatschappelijk betrokken individuen, die met passie voor groen blijven werken aan hun professionele toekomst.

Nieuwsgierig naar de samenvatting van ons strategisch uitvoeringsplan? Vraag deze dan aan via voorlichting@groenewelle.nl.