De activiteiten

Het Eco-team zet zich in voor een duurzame leer- en werkomgeving op de Groene Welle. Alle tweedejaars leerlingen van het Groene Lyceum zijn ingedeeld in vijf teams, waarin zij bezig zijn met de volgende thema’s:

Water – De leerlingen zijn bezig om de waterkranen in de toiletten te vervangen door sensorkranen zodat er veel minder water verspild wordt.

Afval – Ook zijn ze bezig met het scheiden van afval. Zo wordt het plastic binnenkort gescheiden van het andere afval door het plaatsen van de befaamde oranje afvalbakken.

Licht – Om de school duurzamer te maken gaat het Eco-team bezig om alle lampen in school te vervangen voor ledlampen. Led lampen zijn zuiniger en hebben een veel langere levensduur dan de huidige lampen in school.

Karton recycling – In school is gestart met het recyclen van de witte koffiebekers. De koffiebekers worden versnipperd tot kleine stukjes, dit wordt in grote platte bakken gedaan. De versnipperde koffiebekers dienen als voedingsbodem voor het kweken van paddenstoelen.

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.