Maak kennis met de Groene Karavaan!

Voor basisscholen in Zwolle organiseert het vo van de Groene Welle uit Zwolle een aantrekkelijk programma rondom natuur en leven. De Groene Karavaan brengt de diversiteit van het groene onderwijs levendig in beeld.

Voor basisscholen

De Groene Karavaan gaat in het voorjaar van 2018 weer op pad en dit keer met het thema ‘Ontdek het in de tuin’. Onder begeleiding van vmbo-leerlingen van de Groene Welle uit Zwolle werken de bovenbouwleerlingen een dagdeel aan actieve en uitdagende opdrachten.

Uit een klein zaadje kan een heel grote plant groeien. Stop je één klein pitje in de grond, dan komt hier binnen een paar maanden een heel grote zonnebloem uit. Er valt veel te ontdekken in de tuin. Daarom gaan we onder meer aan de slag met het uitzaaien van zaden, het verzorgen van planten en het oogsten van zaden. Ook gaan we in op het verzorgen van de bodem, want planten hebben immers een goede bodem nodig om te kunnen groeien. De opdrachten passen inhoudelijk goed bij vakken, zoals natuur (biologie), maatschappij en natuur- en scheikunde. Veel scholen zetten de Groene Karavaan in als vervangende les voor deze vakken. Inmiddels hebben al zo’n 90 scholen kennis gemaakt met de Groene Karavaan.

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 18 mei door een mail te sturen naar zandman@groenewelle.nl.

 

Icoontjes Groene Karavaan

 

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.