Maak kennis met de Groene Karavaan!

Voor vo-scholen in Zwolle en omgeving organiseert het mbo van de Groene Welle uit Zwolle een aantrekkelijk programma rondom natuur en leven. De Groene Karavaan brengt de diversiteit van het groene onderwijs levendig in beeld.

Voor vo-scholen

De bezoeken van het najaar 2017 stonden in het teken van de glastuinbouw. Met het thema ‘De wereld onder glas’ maakten verschillende derdejaars vo-leerlingen onder begeleiding van mbo-studenten van de Groene Welle uit Zwolle kennis met de Nederlandse glastuinbouw sector.

Met de hedendaagse discussies rond de wereldwijde voedselvoorziening wordt het belang van de glastuinbouw alleen maar duidelijker. Door het produceren van voedsel en siergewassen; het ontwikkelen van nieuwe rassen en het innoveren van teelttechnieken en systemen, speelt Nederland een belangrijke rol in de voedselvoorziening en het welzijn van de (wereld-) bevolking.

De uitdagende en praktische lessen in dit thema waren gericht op derdejaars leerlingen van de gemengde- en/of theoretische leerweg. Onder begeleiding van mbo-studenten van de Groene Welle werkten zij een dagdeel aan opdrachten over de glastuinbouw sector, zoals; wat er allemaal komt kijken bij het kweken van verschillende gewassen; verschillende technische ontwikkelingen welke rol Nederland op het wereldtoneel van de glastuinbouw speelt en nog veel meer. De uitdagende opdrachten passen inhoudelijk goed bij de vakken biologie, natuurkunde, plantenteelt, techniek en maatschappijleer. Veel scholen zetten de Groene Karavaan in als vervangende les voor deze vakken, of als onderdeel van het PSO (Praktische Sector Oriëntatie).

Op dit moment is er nog geen programma voor 2018 bekend.

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.