Kennisavond

André Kuipers vertelt over duurzaamheidUnieke lezing over duurzaamheid

Op 19 februari organiseert de Groene Welle een kennisavond voor haar stage- en netwerkbedrijven. André Kuipers geeft deze avond een inspirerende presentatie over duurzaamheid en de rol van nieuwe technologieën hierin. Hij laat met mooie beelden en verhalen zien dat grenzen tussen landen vanuit de ruimte niet zichtbaar zijn, maar mondiale uitdagingen, zoals klimaatverandering, ontbossing en de gevolgen van verstedelijking wel. Kuipers licht toe dat de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden is. En nieuwe technologieën – van recycling tot aardobservatie door satellieten – zijn noodzakelijk voor een goede toekomst.

Na deze unieke lezing treft u uw vakgenoten in speciale opleidingsbijeenkomsten, waar we het thema duurzaamheid verder uitwerken. Ook geven we u informatie over de ontwikkelingen in onze school en opleidingen. Wij gaan graag met u in gesprek over uw ervaringen.

Met dit afwisselende programma willen we onze stage- en/of netwerkbedrijven inspireren, informeren en bedanken voor hun inzet bij de begeleiding van onze vo-leerlingen en mbo-studenten. Jaarlijks leren ruim 1700 mbo-studenten en 250 vo-leerlingen bij deze bedrijven en organisaties hoe hun toekomstige vak er in de praktijk uitziet en ook welke rol duurzaamheid en nieuwe technologieën speelt in de bedrijfsvoering. Waardevolle kennis en ervaringen, die ze kunnen gebruiken bij de rest van hun opleiding en (professionele) toekomst.