Meeting Point Noord Nederland

Samenwerken, ontwikkelen, ontmoeten en innoveren. Dat zijn de doelen van het Meeting Point Noord Nederland (MPNN) van de Groene Welle in Zwolle. Het bedrijfsleven en het onderwijs werken hier samen aan betekenisvolle opleidingen, afgestemd op de nationale en internationale praktijk. Het MPNN organiseert en faciliteert bijeenkomsten, waarbij verschillende partijen nadenken over de toekomst van de mbo-opleidingen. We richten ons hierbij primair op de opleidingen in de agribusiness.

Ook het Centrum voor Innovatief vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (CIV T&U) heeft een plek in het Meeting Point Noord Nederland. Het CIV T&U is een efficiënte samenwerking tussen de Groene Welle en bedrijven om innovatieve vaklui af te leveren. Het is een samenspel tussen regionaal opererende organisaties met een landelijke afstemming. CIV T&U is een uitwerking van de Human Capital Agenda Tuinbouw & Uitgangsmaterialen die in december 2011 is ondertekend door Economische Zaken. De Groene Welle biedt plek aan het CIV T&U omdat, we goede vakmensen willen opleiden. Inmiddels zijn de eerste resultaten geboekt: Masterclass Robotisering, proef met inzet bodemschimmels in de Gerbera’s, test van biotouw in de kas, ontwikkelen keuzedelen. Kijk voor meer informatie en nieuws over het CIV ook Meeting Point Noord-Nederlandop www.civtu.nl

Binnen het MPNN zijn we telkens op zoek naar nieuwe, unieke bedrijfsvraagstukken. Denk aan productverbeteringen, maar ook aan rassenonderzoek en toepassingen van nieuwe technieken. Maar we kunnen meer opdrachten gebruiken! Mail voor meer informatie of ideeën naar Bertus Boer en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Ga door naar groenewelle.nl

Groene Welle is ZONE college

AOC Oost en Groene Welle zijn samen verder gegaan als Zone.college.

Op onze nieuwe website vind je alles wat je wil weten over ons groene vmbo en mbo.